Ενστάσεις για τη μεταφορά λαϊκής αγοράς του Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Ενστάσεις για τη μεταφορά λαϊκής αγοράς του Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί είναι επιφυλακτικοί οι παραγωγοί

Επιφυλακτικοί στο να μεταφερθεί η μία από τις λαϊκές αγορές του Ρεθύμνου στον νέο πεζόδρομο στην Καλλιθέα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης, εμφανίζονται οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς στο Ρέθυμνο. Τηρούν στάση αναμονής για να εξακριβώσουν εάν ο χώρος θα είναι αρκετός, όπως και περιμένουν την έναρξη της τουριστικής περιόδου για κάτι καλύτερο στα οικονομικά τους.

Διστακτικοί στην μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Δευτέρας στον νέο πεζόδρομο της πλατείας του Αγίου Γεωργίου που διαμορφώνεται με τα έργα ανάπλασης, είναι οι παραγωγή των λαϊκών αγορών του Ρεθύμνου. Θεωρούν ότι ο νέος χώρος στην Καλλιθέα, δε θα επαρκεί παρόλο που υπάρχει το θετικό στοιχείο ότι θα γειτνιάζει με πλήθος επιχειρήσεων και ξενοδοχείων που θα τόνωναν το καταναλωτικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, η πιο προσοδοφόρα λαϊκή αγορά είναι αυτή της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης, αυτή της Δευτέρας στο ρέμα Συνατσάκη στην Καλλιθέα αποδίδει σε ποσοστό 70%, ενώ αυτή του Κουμπέ, στα δικαστήρια, αποδίδει ελάχιστα και κρίνεται ως προβληματική.

Ο τουρισμός έσωσε την παρτίδα, όχι όμως λόγω των αγορών των ίδιων των τουριστών, αλλά επειδή οι ευάριθμοι απασχολούμενοι στον τουριστικό κλάδο, το καλοκαίρι έχουν την οικονομική άνεση να ξοδέψουν κάτι παραπάνω στις λαϊκές αγορές, στηρίζοντας τους ντόπιους παραγωγούς.

Σε κάθε περίπτωση το Ρέθυμνο δεν χρειάζεται μια τέταρτη λαϊκή αγορά και η τυχόν αξιοποίηση της νέας πλατείας επί τούτου με ενδεχόμενη μεταφορά της Δευτεριάτικης λαϊκής, θα εξεταστεί εν ευθέτω χρόνο. Ως πραγματικό αγκάθι, παραμένει η δυσβάσταχτη φορολογία όλων, παραγωγών και καταναλωτών, που αγκιστρώνει την τοπική, πραγματική οικονομία στον φαύλο κύκλο της ύφεσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News