Ο... «Ραφαήλ» έπληξε και το Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Ο... «Ραφαήλ» έπληξε και το Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πνίγηκε» και το Ρέθυμνο από τον «Ραφαήλ» την περασμένη νύχτα

Ο... "Ραφαήλ" δεν άφησε αλώβητο ούτε το Ρέθυμνο, αφού οι κλήσεις έπεφταν βροχή στην πυροσβεστική υπηρεσία την περασμένη νύχτα

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΠΥ Ρεθύμνου, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης την περασμένη νύχτα στις 3, η υπηρεσία χρειάστηκε να συνδράμει σε παραπάνω από 10 περιπτώσεις για άντληση υδάτων, ωστόσο μπόρεσε να φανεί χρήσιμη σε 5 περιστατικά, αφού η στάθμη του νερού στα υπόλοιπα ήταν τέτοια που ο εξοπλισμός δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και αν χρησιμοποιούνταν θα πάθαινε βλάβη.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα έπληξαν τόσο το κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, σε σπίτια και επιχειρήσεις, όσο και την ευρύτερη περιοχή στα ανατολικά προάστια, των Περιβολίων, των Μισιρίων, του Πλατανιά και του Αδελιανού και Πηγιανού Κάμπου, ενώ υπήρξαν κλήσεις και από το Γεράνι, 7 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης.

Εν όψει και του νέου κύματος κακοκαιρίας, της... "Σοφίας", όπως έχει ονοματιστεί, ο διοικητής της ΠΥ Ρεθύμνου, Θεοδόσης Χασάπης, τονίζει ότι δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε τη ραγδαιότητα των φαινομένων, με αποτέλεσμα, εάν οι βροχοπτώσεις είναι και πάλι έντονες, θα παρατηρηθούν εκ νέου πλημμυρικά φαινόμενα, ιδίως στα σπίτια που είναι χτισμένα κοντά σε ρέματα ή και σε προβληματικά σημεία της παλιάς πόλης.

Συνιστάται λοιπόν, από πριν οι κάτοικοι να έχουν ελέγξει εάν είναι καθαρά τα φρεάτια, να βεβαιώνονται ότι είναι κλειστές οι πόρτες και τα παράθυρα, ιδίως των υπογείων, να μην περνούν της ιρλανδικές διαβάσεις, εκεί δηλαδή όπου δεν υπάρχει γέφυρα και οι χείμαρροι είναι επικίνδυνοι λόγω της ορμής του νερού, αλλά και να παραμένουν οι πολίτες στα σπίτια τους, εάν δεν υπάρχει λόγος να βρεθούν εκτός, την ώρα των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σε επιφυλακή παραμένουν και τα μηχανήματα των δήμων και της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου για την απομάκρυνση βράχων από το οδόστρωμα. Όλα τα σημεία του οδικού δικτύου της ΠΕ Ρεθύμνου είναι προσβάσιμα, όμως συνιστάται προσοχή από τον επικεφαλής της πολιτικής προστασίας, Νίκο Βότσογλου, στα σημεία που παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις: Στους περιαστικούς της πόλης του Ρεθύμνου, οικισμούς, του Γιαννουδίου και του Ρουσοσπιτίου, όπως και στα φαράγγια του Κοτσυφού και του Κουρταλιώτη, όπου το φαινόμενο παρατηρείται σε μόνιμη βάση.

Προσοχή χρειάζεται ακόμα και στον ΒΟΑΚ στο ύψος του οικισμού της Σκεπαστής του δήμου Μυλοποτάμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News