Ινδοί κάθονται στα θρανία και μαθαίνουν Ελληνικά

Ρέθυμνο
Ινδοί κάθονται στα θρανία και μαθαίνουν Ελληνικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπαίνουν οι βάσεις για την αρμονική συνύπαρξη των δύο λαών - Τη στήριξη της πολιτείας ζητά η τοπική κοινωνία 

Εδώ και 20 χρόνια υφίσταται η παροικία Ινδών στα ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου, όμως πια βρίσκονται στην Κρήτη οικογενειακώς και η ανάγκη για να μάθουν οι γονείς ελληνικά για να βοηθήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο, έκανε την αρχή, έτσι και 150 Ινδοί άντρες και γυναίκες παρακολουθούν μαθήματα στο Αρσάνιο Γυμνάσιο, προσπαθώντας να ενταχθούν στην κρητική κοινωνία που τούς θυμίζει σε πολλά τον τρόπο ζωής στην μακρινή τους πατρίδα.

Στα 1.000 άτομα εκτιμάται ο πληθυσμός των Ινδών στα ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου. Η Τζέσι Τζεσπιρκάου ενώ ζει 10 χρόνια στην Ελλάδα, μέχρι πρότινος δεν μιλούσε τη γλώσσα. Μέχρι που το ΚΕΚ της περιφέρειας Κρήτης στο Ρέθυμνο, ξεκίνησε τη διδασκαλία ελληνικών ως ξένη γλώσσα.

Ο Μαλί Χαρμαζανσί γνώριζε ήδη ελληνικά από την εργασία του κι έτσι είναι ο συνδετικός κρίκος που έφερε την ινδική παροικία του Ρεθύμνου στο σχολείο, ενώ τώρα ετοιμάζεται να δώσει εξετάσεις για να λάβει πτυχίο γνώσης Ελληνικών.

Οι εκπαιδευτικοί φροντίζουν και για την πολιτιστική συμμετοχή των εκπαιδευομένων, όπως να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, να επισκεφθούν τη δημόσια βιβλιοθήκη, ενώ σεβάστηκαν την επιθυμία τους, οι τάξεις των ανδρών και των γυναικών να είναι χωριστές.

Εδώ λοιπόν που η εκκλησία δώρισε την έκταση και χτίστηκε το Αρσάνιο Γυμνάσιο και Λύκειο, μπαίνουν βαθύτερες βάσεις για την αρμονική συνύπαρξη των λαών. Αυτό που ζητά η τοπική κοινωνία, είναι η στήριξη της πολιτείας στο πρόγραμμα αυτό, όπως και να αξιοποιηθούν εκτάσεις δίπλα στο δημοτικό σχολείο της περιοχής, ώστε να κατασκευαστούν χώροι άθλησης και παιχνιδιού για τους 4.000 συνολικά κατοίκους της τοπικής κοινότητας Χαμαλευρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News