Νέα όψη αποκτά σταδιακά η κεντρική πλατεία της Καλλιθέας στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Νέα όψη αποκτά σταδιακά η κεντρική πλατεία της Καλλιθέας στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εργασίες προχωρούν απρόσκοπτα και θα ενταθούν μετά τις γιορτές, ώστε μέσα στο Φλεβάρη να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις που κοστίζουν σε σκόνη και ηχορύπανση

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι το έργο να έχει παραδοθεί το αργότερο στα μέσα του καλοκαιριού, όπως και να συνεχιστούν οι αναπλάσεις και σε έτερες γειτονιές της πόλης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Άι Γιώργη του Πεταλιώτη στην Καλλιθέα Ρεθύμνου. Ήδη φαίνεται η βασική διαμόρφωση στο νότιο τμήμα και ο πεζόδρομος πλάτους 6 μέτρων που θα προκύψει και που θα φτάνει απρόσκοπτα μέχρι την παραλία.

Οι εργασίες θα ενταθούν κατά τους λοιπούς χειμερινούς μήνες. ώστε να αποφευχθεί η όχληση την άνοιξη που ξεκινά η τουριστική περίοδος και για να έχει παραδοθεί το έργο στις αρχές με μέσα του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον μελετητή το έργο με προϋπολογισμό ΕΣΠΑ 1,55 εκ. ευρώ, περιλαμβάνει: την ανάπλαση της οδού Άγγελου Σικελιανού, τη διαμόρφωση και ανάδειξη της πλατείας δυτικά του ιερού ναού, τον σχεδιασμό ενός μικρού πάρκου και μιας νέας παιδικής χαράς, την κατάλληλη διαμόρφωση του υπόλοιπου τμήματος της περιοχής επέμβασης σε οργανωμένο χώρο στάθμευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέσα Ιανουαρίου και για δύο μήνες θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Άγγελου Σικελιανού για να γίνουν εργασίες υποδομής στα δίκτυα της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου, ρεύματος και τηλεπικοινωνιών.

Έπειτα θα προβλέπονται μοναχά θέσεις φορτοεκφόρτωσης και δρόμος για ένα όχημα, ενώ ο πεζόδρομος και η πλατεία του 1,1 στρέμματος, θα μπορούν να χρησιμεύουν σε υπαίθριες εκδηλώσεις και αγορές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News