ΝΟΑΚ: Έπεσαν οι υπογραφές για το πρώτο τμήμα

Ρέθυμνο
ΝΟΑΚ: Έπεσαν οι υπογραφές για το πρώτο τμήμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο οδικό έργο στο Ρέθυμνο

Με 14,8 εκατομμύρια ευρώ δημοπρατήθηκε το πρώτο τμήμα του νότιου οδικού άξονα Κρήτης στο Ρέθυμνο με συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης τους 30 μήνες. Ανάδοχος και περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψαν την σχετική σύμβαση τμήματος 6,6 χιλιομέτρων από τους Αρμένους μέχρι την Παλέ, ενώ ολοκληρώνονται οι μελέτες και για τα υπόλοιπα τμήματα, όπως και οι διεργασίες για παρεμβάσεις ασφάλειας σε 452 σημεία του επαρχιακού δικτύου ανά την Κρήτη με 35 εκατομμύρια ευρώ.

Σε τροχιά υλοποίησης μπήκε το πρώτο τμήμα του ΝΟΑΚ στο Ρέθυμνο με την υπογραφή της σύμβασης από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον ανάδοχο του έργου. Πρόκειται για το τμήμα Αρμένοι - Παλέ, με προδιαγραφές αυτοκινητόδρομου με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Την ίδια ώρα, η περιφέρεια έχει χρηματοδοτήσει με 3 εκατομμύρια ευρώ τις υπόλοιπες μελέτες του δρόμου που θα φτάσει στην Αγία Γαλήνη στο νότιο Ρέθυμνο, όπως και μια συνολική παρέμβαση σε 452 επικίνδυνα σημεία του επαρχιακού δικτύου της Κρήτης με 35 εκ. ευρώ.

Αυτό που τονίζει η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, είναι ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, προτάσσοντας ωστόσο σε κάθε περίπτωση την ασφάλεια του οδικού δικτύου, ενώ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, ανέφερε ότι οι χιλιομετρικές αποστάσεις και ο χρόνος, μειώνονται κατά ένα τρίτο περίπου, καθιστώντας περιοχές της ενδοχώρας σε... προάστια της πόλης του Ρεθύμνου.

Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος, Κώστας Δανδουλάκης, υπενθύμισε την ανάγκη ολοκλήρωσης έτερων αναπτυξιακών έργων στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου: την ύδρευση από το φράγμα των Ποταμών, την κατασκευή του φράγματος του Πλατύ ποταμού και την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News