«Στέγη» προσεχώς στην Ειδική Εκπαίδευση στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
«Στέγη» προσεχώς στην Ειδική Εκπαίδευση στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση του κτιρίου του ΚΕΓΕ - Έως και 1,5 εκ. ευρώ το κόστος της ανακαίνισης

Την ανάγκη να παραχωρηθεί το πρώην κτίριο του ΚΕΓΕ στον δήμο Ρεθύμνου προς όφελος της ειδικής αγωγής, τονίζουν αυτοδιοικητικοί φορείς του Ρεθύμνου. Ήδη έχουν γνωμοδοτήσει θετικά οι έξι εμπλεκόμενοι φορείς, ενώ απομένει η υπογραφή της παραχώρησης από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης.

Οι προσπάθειες δε θα ολοκληρωθούν εκεί, αφού εκτιμάται ότι το κονδύλιο που θα χρειαστεί για την ανακαίνιση των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων, θα φτάσει τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Έχουν φτάσει στην πηγή, όμως το νερό θα αργήσει να έρθει. Οι έξι υπογραφές των συναρμόδιων φορέων έχουν πέσει, όμως υπολείπεται αυτή του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης, ώστε το πρώην κτίριο του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο, να παραχωρηθεί στον δήμο, για να μεταστεγαστούν δύο δομές της ειδικής αγωγής που στενάζουν σε μη κατάλληλες υποδομές στα Μισίρια και το Γεράνι.

Το κτίριο είναι εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένο και θα χρειαστεί σημαντικά κονδύλια η αναπαλαίωσή του, είναι κάτι ωστόσο που αξίζει τον κόπο για τους μαθητές του ειδικού επαγγελματικού γυμνασίου - λυκείου και του ειδικού εργαστηρίου επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Συντονισμένα ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης και ο υπεύθυνος παιδείας, Γιώργος Γεωργαλής δρομολογούν τις εξελίξεις με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ανάγκη εξεύρεσης πόρων 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακατασκευή των εγκαταλελειμμένων κτιριακών υποδομών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News