Έφυγε μόνος & χωρίς βοήθεια, στους δρόμους ο άστεγος «Σάββας»

Ρέθυμνο
Έφυγε μόνος & χωρίς βοήθεια, στους δρόμους ο άστεγος «Σάββας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα δείχνουν πως ήταν πρόσφυγας και άφησε την τελευταία του πνοή από παθολογικά αίτια

Ένας άνθρωπος χωρίς ταυτότητα έφυγε από τη ζωή. Οι περίοικοι και οι εργαζόμενοι στην τριγύρω περιοχή τον γνώριζαν ως τον Σάββα από τη Λιβύη, όμως το όνομα αυτό δεν είναι το πραγματικό του, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, και ούτε και η εθνικότητά του είναι σίγουρη.

Άνθρωποι που τον γνώριζαν αναφέρουν ότι όντως ήταν πρόσφυγας, όχι όμως από τη Συρία, αλλά σε προγενέστερο χρόνο, από τη Λιβύη, ως αντιφρονούντας του καθεστώτος Καντάφι.

Εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια ζούσε ανάμεσα στα δύο κτίρια: αυτό όπου απονέμεται η δικαιοσύνη και αυτό όπου γυμνάζονται οι αθλητές, το δικαστικό μέγαρο και το κτίριο του ΟΚΑ Αρκάδι.

Λίγες ώρες λοιπόν μετά την άτυπη ονομαστική του εορτή, αφού είχε επιλέξει να τον αποκαλούν, Σάββα, ξεψύχησε κατά πάσα πιθανότητα από παθολογικά αίτια, την νύχτα της Πέμπτης.

Το πρωί της Παρασκευής είδε το άψυχο σώμα του ένας δικηγόρος και ειδοποίησε το νοσοκομείο, όπου παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση παρότι έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια.

Ένας άνθρωπος που δε θα βρεθούν συγγενείς να τον κλάψουν. Που όσοι τον γνώριζαν είχαν εκπλαγεί από το γεγονός ότι χειριζόταν άριστα τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που δεν ήθελε να βοηθηθεί, αφού ήταν κατά συνείδηση άστεγος.

Το συσσίτιο της Κυρίας των Αγγέλων στην Μικρή Παναγία του Ρεθύμνου ήταν η βασική πηγή τροφής του και η στέγη που βρήκε πρόσκαιρα εκεί, δεν ήταν η επιλογή του, αφού την εγκατέλειψε, μέχρι που έφυγε και από τη ζωή σε έναν χώρο που θυμίζει... σκουπιδαριό.

Εκεί επέλεξε να μένει και να φύγει για έναν ανεξήγητο λόγο στην πλειοψηφία των ματιών του κόσμου, όταν σβήσουν τα φώτα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News