10 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Οι πορείες που θα γίνουν στην Κρήτη

Κρήτη
10 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Οι πορείες που θα γίνουν στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά οι πορείες που θα πραγματοποιηθούν σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 6η Δεκεμβρίου του 2008, ημέρα κατά την οποία ο αστυνομικός Επαμεινώνδας Κορκονέας δολοφόνησε το 15χρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, στα Εξάρχεια.

Στο πλαίσιο της θλιβερής επετείου, πραγματοποιούνται σήμερα πορείες στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες απευθύνουν κάλεσμα για τις 6 το απόγευμα στα Λιοντάρια. «Η μαζική εξέγερση εργατών και νεολαίας του Δεκέμβρη του 2008, που πυροδοτήθηκε από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από την αστυνομία της ΝΔ, παραμένει, 10 χρόνια μετά, ζωντανή και επίκαιρη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου.

Εξάλλου, κάλεσμα για συμμετοχή σε πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, απευθύνουν και αντιφασίστες - αντιεξουσιαστές. Το εν λόγω κάλεσμα γίνεται για τις 7 το απόγευμα, επίσης στα Λιοντάρια.

Στις σημερινές κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν - μεταξύ άλλων - το «Στέκι μεταναστών - μεταναστριών Ηρακλείου», αλλά και η αντιφασιστική ομάδα «Τηγανίτης».

Στα Χανιά το «ραντεβού» των διαδηλωτών που θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έχει δοθεί για τις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αγοράς. «Όσο υπάρχουν ανισότητες, καταστολή και κοινωνικός κανιβαλισμός. Οι εξεγέρσεις θα είναι πάντα επίκαιρες!» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη».

«Η νύχτα εκείνη έδειξε με τον πιο φρικαλέο τρόπο, για ακόμη μία φορά, πως το κράτος σε συνεργασία με τα παρακλάδια του αποφασίζουν ανάλογα με τις διαθέσεις τους πότε και αν θα αφαιρέσουν μια ζωή» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συνέλευση αντιεξουσιαστριών - αντιεξουσιαστών «Γκαζάκι», αναφορικά με την 6η Δεκέμβρη του 2008.

Όπως έγινε γνωστό, οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, στις 7 το απόγευμα, και κατόπιν θα προχωρήσουν σε πορεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News