Το Ρέθυμνο τίμησε την πολιούχο του Αγία Βαρβάρα

Ρέθυμνο
Το Ρέθυμνο τίμησε την πολιούχο του Αγία Βαρβάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαός και κλήρος τίμησαν την πολιούχο του Ρεθύμνου και προστάτιδα του πυροβολικού, Αγία Βαρβάρα. Της λιτανείας προηγήθηκε δοξολογία για την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Στους εορτασμούς παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, οι πολιτειακές αρχές και πολιτιστικοί φορείς. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος Ρεθυμνιωτών τίμησε την πολιούχο και προστάτιδα της πόλης και του πυροβολικού, Αγία Βαρβάρα με αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγενίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε περιφορά της εικόνας της Αγίας Βαρβάρας στα σοκάκια της παλιά πόλης με τη συμμετοχή της δημοτικής φιλαρμονικής και αγήματος του 547 αερομεταφερόμενου τάγματος πεζικού από το στρατόπεδο Θεοδωράκη στο Ρέθυμνο, ενώ τη λιτανεία συνόδευσε και ο όμιλος βρακοφόρων της Κρήτης με ένοπλο τμήμα και ειδικές φορεσιές.

Ο Σεβασμιότατος στο μήνυμά του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα, υπογράμμισε την διαχρονική παιδευτική αξία του έργου της Αγίας Βαρβάρας στη ζωή των Ρεθυμνιώτων που δίνει δύναμη, κουράγιο και ελπίδα για να ξεπεραστούν οι όποιες κακουχίες με οδηγό την πίστη.

Στον εορτασμό έδωσαν το παρών οι τοπικές αρχές και οι τοπικοί άρχοντες με τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, να τονίζει τη σημασία του εορτασμού και της ένωσης της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα με την δοξολογία που προηγήθηκε και την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, να υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι να αντλούμε δύναμη από τη ζωή των αγίων για να αντεπεξερχόμαστε στις καθημερινές μας δυσκολίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News