Σημείο συνάντησης για εκτροφείς πτηνών απ' όλη την Κρήτη

Ρέθυμνο
Σημείο συνάντησης για εκτροφείς πτηνών απ' όλη την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενθουσιασμός από το επίπεδο της διοργάνωσης

Στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε ο 5ος Παγκρήτιος διαγωνισμός πτηνών συντροφιάς ο οποίος και στέφθηκε με επιτυχία και την συμμετοχή 70 εκτροφέων από όλο το νησί που εξέθεσαν 930 πτηνά στο σπίτι του πολιτισμού στην παλιά πόλη.

Έλληνες και διεθνείς κριτές ενθουσιάστηκαν από το επίπεδο της διοργάνωσης, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για το 2019, στο Ηράκλειο.

Μελωδίες γέμισε το Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο από τα 930 πτηνά συντροφιάς που διαγωνίστηκαν στον 5ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό.

Η διοργάνωση φτάνει χρόνο με τον χρόνο όλο και υψηλότερο επίπεδο, κάτι που αναγνώρισαν και οι κριτές στους διοργανωτές που θα συνεχίσουν με μεράκι να υπηρετούν αυτή τη δημιουργική ενασχόλησή τους, στον ελεύθερο χρόνο τους.

Οι 70 εκτροφείς που συμμετείχαν, παρουσίασαν πτηνά συντροφιάς που πλέον συναγωνίζονται αυτά που συμμετέχουν σε αντίστοιχες εκδηλώσεις και διοργανώσεις στο εξωτερικό.

Η διοργάνωση φέτος ήταν ακόμα πιο άρτια με τον χώρο που συνήθως φιλοξενεί εκατοντάδες καθήμενους συνδαιτυμόνες, να έχει τις τελευταίες μέρες παραδοθεί σε μια μελωδική χορωδία από τα ωδικά πτηνά.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή και ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ενθουσιασμένοι με την ζεστασιά της εκδήλωσης και των ανθρώπων που τούς έμαθαν τόσα για την ιδιαίτερη αυτή ενασχόληση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News