Ρέθυμνο

Υπόθεση Γιακουμάκη: Καλούνται σε απολογία οι 7 συμφοιτητές του

Οι επτά συμφοιτητές του άτυχου 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Βαγγέλη Γιακουμάκη, καλούνται σε απολογία την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου

Με την κατηγορία πρόκλησης σωματικών βλαβών καθώς και την άσκηση παράνομης βίας, η παρέα των φοιτητών, θα παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή Ιωαννίνων για τις ακραίες συμπεριφορές τους έναντι του 20χρονου σπουδαστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία κατηγορία έχει πλέον παραγραφεί, καθώς έχει παρέλθει η διετία.

Υπενθυμίζεται ότι η απολογία των νεαρών δεν αφορά την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, καθώς παραμένει ακόμα σε επίπεδο κύριας ανάκρισης και δεν έχουν προσωποποιηθεί διώξεις, κάτι που θα συμβεί ή όχι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία γι’ αυτό το σκέλος.

 

Η αναζήτηση, οι ποινικές διώξεις και ο διευθυντής της Σχολής

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου του 2015. Το άψυχο κορμί του εντοπίστηκε περίπου ένα μήνα αργότερα στις 15 Μαρτίου, με τραύματα από μαχαίρι.

Η εκτίμηση είναι ότι είχε πέσει θύμα bullying και λεκτικού εκφοβισμού, τα οποία ήταν και τα αίτια της εξαφάνισης και του θανάτου του.

Αναφερόμενος στα περιστατικά που βίωνε ο Βαγγέλης στη Σχολή και στην απουσία τιμωριών στους «πρωταγωνιστές» τους, ο πρώην Διευθυντής της Σχολής έκανε λόγο για ενδείξεις μόνο και όχι αποδείξεις, για να δεχθεί τη συνέχεια  ερωτήσεις γύρω από συγκεκριμένες  περιπτώσεις δράσεων ομάδας φοιτητών εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη αλλά  και της Σχολής, για τα οποία ο ίδιος ήταν ενήμερος.

Ο πρώην Διευθυντής κατά την απολογία του επισήμανε παράλληλα πως σε επικοινωνία του με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη εκείνος τον είχε διαβεβαιώσει πως δεν συνέβαινε τίποτα και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με τους συμφοιτητές του…

 

 

Σχόλια