«Φρένο» στις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών - Κινητοποίηση στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
«Φρένο» στις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών - Κινητοποίηση στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εδώ και δύο μήνες περιμένουν για να δώσουν εξετάσεις

Αγανακτισμένοι είναι οι 23 εκπαιδευτές οδηγών στο Ρέθυμνο επειδή εδώ και δύο μήνες δεν διενεργούνται εξετάσεις υποψήφιων οδηγών.

Περίπου 60 είναι οι υποψήφιοι οδηγοί κάθε βδομάδα στο Ρέθυμνο, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πια να περιμένουν να εξεταστούν, ενώ σε αυτούς προστίθενται και 150 περίπου ηλικιωμένοι που περιμένουν να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους, όπως και αρκετοί υποψήφιοι επαγγελματίες οδηγοί.

Την ίδια ώρα, οι εξεταστές απευθυνόμενοι στην Πολιτεία αναφέρουν ότι νιώθουν ανασφάλεια μέσα σε ένα όχημα στο οποίο είναι υποψήφιος οδηγός ένας άνθρωπος 74 ετών και άνω, με τους εκπαιδευτές οδηγών να τονίζουν ότι το όλο θέμα έγκειται πια σε μια πολιτική απόφαση του αρμόδιου υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη, τον οποίο και καλούν να την λάβει.

Αυτό που εικάζουν οι εκπαιδευτές οδηγών του Ρεθύμνου είναι ότι η μη οριστική ρύθμιση των προβλημάτων οφείλεται στο ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες αρνούνται να ασφαλίσουν ένα όχημα στο οποίο επιβαίνει ο δάσκαλος και ο μαθητής οδήγησης, με αποτέλεσμα εδώ και τρία χρόνια το νομοσχέδιο να έχει παραμείνει στη θεωρία, επιφέροντας σειρά προβλημάτων στην πράξη, ενώ αυτό που εκτιμάται είναι ότι το κόστος θα μετακυλιστεί στον υποψήφιο οδηγό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News