default-image

Αποφασιστικό βήμα για το Κρητικό ελαιόλαδο

Ρέθυμνο
Αποφασιστικό βήμα για το Κρητικό ελαιόλαδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο επίκεντρο ελαιόλαδο και γαμήλιος τουρισμός

Εργάζονται μεθοδικά στον τομέα τους εδώ και χρόνια και τώρα οι προσπάθειές τους ανταμείβονται στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, την Κίνα.

Η Πέπη Μπιρλιράκη στον τομέα του τουρισμού και η Ελευθερία Γερμανάκη στον αγροτικό τομέα, κατάφεραν να ανοίξουν στο Ρέθυμνο και την Κρήτη, την πόρτα της Κίνας με την μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο.

Άρτι αφιχθείσες από την μακρινή χώρα, ξεδιπλώνουν, τις νέες ευκαιρίες που βρίσκονται προ των πυλών για το νησί μας.

Δύο κυρίες του Ρεθύμνου που διαπρέπει η καθεμιά στον κλάδο της, ανοίγουν την πόρτα της Κίνας, στο Ρέθυμνο και την Κρήτη με αφορμή το ελαιόλαδο και τον γαμήλιο τουρισμό.

Η Ελευθερία Γερμανάκη, υπεύθυνη του εργαστηρίου ποιότητας του ελαιολάδου της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Ρεθύμνου και η Πέπη Μπιρλιράκη, ξενοδόχος και αντιδήμαρχος τουρισμού επί σειρά ετών στο δήμο Ρεθύμνου, επέστρεψαν από την Κίνα με... γεμάτες τις βαλίτσες τους!

Το Ρέθυμνο είναι η πρώτη πόλη που υπέγραψε σύμφωνο για γαμήλιο τουρισμό και αυτό έγινε με μια περιοχή της Κίνας που διαθέτει ακόμη και... εξειδικευμένο επιμελητήριο στον τομέα αυτό.

Οι συνομιλίες έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, όμως τώρα ανταλλάσσονται και επίσημες πια επισκέψεις, αφού μετά την υπογραφή του σχετικού μνημονίου συνεργασίας, θα βρεθούν στο Ρέθυμνο κινεζικά κλιμάκια για τις πρώτες επιχειρηματικές συμφωνίες.

Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά οι Κινέζοι ήρθαν σε επαφή με το ανώτερης ποιότητας κρητικό και ελληνικό ελαιόλαδο, σε μια αγορά που εισάγει κάθε χρόνο 37.000 τόνους ελαιολάδου από τις ανταγωνίστριες χώρες της Ελλάδας που καταφέρνει μέχρι στιγμής να έχει ένα ισχνό μερίδιο στην εν λόγω αγορά που δεν ξεπερνά, μόλις το... 3%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News