Ρέθυμνο: Η αιχμηρή απάντηση της Ραχήλ Μακρή σε Δήμο & εκπαιδευτικούς

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Η αιχμηρή απάντηση της Ραχήλ Μακρή σε Δήμο & εκπαιδευτικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ημερολόγιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου στάθηκε αφορμή για να ανοίξει «πόλεμος»

Ανεκδιήγητα φαίνονται στην σχολική κοινότητα του Ρεθύμνου τα όσα αναφέρει η Ραχήλ Μακρή για το ημερολόγιο - λεύκωμα του 3oy Δημοτικού Σχολείου της πόλης.

Σε δηλώσεις του στην ΚΡΗΤΗ TV, ο δάσκαλος του σχολείου, Παντελής Γιαννουλάκης, υπερασπίζεται το επίμαχο ημερολόγιο που έχει ήδη διατεθεί σε 1.200 πολίτες, χωρίς ουδείς να σχολιάσει κάτι για την ποιότητά του.

Ο εκπαιδευτικός δεν κατανοεί που έγκειται ο... ραγιαδισμός που προσάπτει η Ραχήλ Μακρή στο ημερολόγιο - λεύκωμα, με τον Παντελή Γιαννουλάκη, να αναφέρει ότι τα σκίτσα είχαν δημιουργηθεί το 2015 για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, από τον Κώστα Δασκαλάκη και έχουν τιμηθεί ακόμη και από ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την ποιότητά τους.

Εν τω μεταξύ, η επικεφαλής του «Μετώπου Νίκης» απάντησε σε όσα της προσάπτουν Δήμος και σχολείο, λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις από την πόλη της Κρήτης.

Η Ραχήλ Μακρή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δέχτηκε «μία σφοδρή, χυδαία και απρόκλητη επίθεση στο πρόσωπο μου» στη φωτογραφία που ανέβασε και φαίνεται η ίδια να βρίσκεται στο σπήλαιο Μελιδονίου Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα, γράφει:

«Στις 25 Μαρτίου 2017 από αυτόν εδώ τον ιερό χώρο, το σπήλαιο του Μελιδονίου Ρεθύμνου ανακήρυξα την δημιουργία του ΜΕΤΩΠΟΥ ΝΙΚΗΣ ως μια κίνηση σεβασμού και τιμής προς τα 370 γυναικόπαιδα που έδωσαν την ζωή τους αρνούμενα να παραδωθούν στους Τούρκους.

Κύριε Δήμαρχε Ρεθύμνου να πάρετε τα ημερολόγια σας αυτά που μετά από την σφοδρή, χυδαία και απρόκλητη επίθεση στο πρόσωπο μου, αποδεικνύεται ότι σκόπιμα και ύπουλα οργανώσατε και κατευθύνατε και να τα πάτε εδώ στον τάφο των 370 των ιερών λειψάνων των γυναικόπαιδων του χωριού του Δήμου σας.

Να τους πείτε ότι έπεσαν αδίκως κι είμαι ανιστόρητη γιατί υπό τον οθωμανικό ζυγό η ζωή των υποδουλωμένων Ελλήνων ήταν ειδυλλιακή σαν αυτή που απεικονίζεται στα ημερολόγια της ντροπής.

Εμπρός λοιπόν πηγαίνετε να τους το πείτε.».

Επιθυμεί μάλλον να γκρεμιστούν τα μνημεία

Μάλλον επιθυμεί να γκρεμιστούν τα μνημεία του Ρεθύμνου, αναφέρει ο δάσκαλος, όπως και η σχετική ανακοίνωση του γραφείου δημάρχου...

Σε κάθε περίπτωση, το σχολείο επιθυμούσε να αναδείξει το πολυσυλλεκτικό μωσαϊκό πολιτισμών που έχουν περάσει από το Ρέθυμνο ανά τους αιώνες, σε ένα σχολείο μάλιστα που έχει μαθητές με διαφορετική γλώσσα και θρησκεία και που όμως όλοι ζουν αρμονικά και μέσα στη διαφορετικότητά τους.

Παλεύουμε για να ζήσουμε όλοι μαζί μακριά από την ξενοφοβία, τονίζει ο Παντελής Γιαννουλάκης, δείχνοντας ότι το ημερολόγιο - λεύκωμα εμπεριέχει στιγμές από τη διαχρονική πολιτιστική παρουσία του Ρεθύμνου και της Κρήτης, με το ημερολόγιο να μην είναι ούτε προδοτικό, ούτε μειονοτικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News