Υποβάλλεται προσεχώς η πρόταση για Open Mall στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Υποβάλλεται προσεχώς η πρόταση για Open Mall στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο μέρες απέμειναν για την υποβολή της πρότασης για open mall από τον δήμο Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον τοπικό εμπορικό σύλλογο.

Οι φορείς αισιοδοξούν ότι θα αποσπάσουν την χρηματοδότηση των 2 σχεδόν εκατομμυρίων ευρώ, που προβλέπει μεταξύ άλλων από τη δημιουργία pocket park στο κέντρο του Ρεθύμνου, μέχρι και... έξυπνα παγκάκια φόρτισης κινητών και σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Μέσα στο μήνα υποβάλει ο δήμος Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο το σχέδιο για open mall, ανοιχτό κέντρο εμπορίου, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανά την Ελλάδα, του υπουργείου οικονομίας ανάπτυξης ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, οι προτάσεις των δήμων είναι πολλές, οπότε θα προκριθούν οι καλύτερα στοιχειοθετημένες.

Ο δήμος Ρεθύμνου θα επιδοτηθεί με 1,5 εκατομμύριο ευρώ και ο εμπορικός σύλλογος με 400 χιλιάδες ευρώ.

Μεταξύ των δράσεων το pocket park, λόγω των μικρών διαστάσεών του, στο κέντρο της πόλης, που θα εισάγει πληροφοριακά τον επισκέπτη στην παλιά πόλη, τα έξυπνα παγκάκια φόρτισης κινητών και σύνδεσης στο διαδίκτυο, ενώ εν γένει, ο καταναλωτής θα ενημερώνεται και για τα μνημεία και αντίστοιχα ο περιηγητής και για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Η περιοχή που περιλαμβάνεται στην πρόταση του Ρεθύμνου, περικλείει τις οδούς Γερακάρη, Εθνικής Αντιστάσεως, Πετυχάκη, Αρκαδίου και Βάρδα Καλλέργη.

Πρόκειται για το ανακηρυγμένο ως ιστορικό κέντρο, μια περιοχή που ανέκαθεν συγκέντρωνε την εμπορική δραστηριότητα της πόλης, με αποτέλεσμα να θεωρείται ότι θα είναι κοντά στο να λάβει την χρηματοδότηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News