«Μάχη» για να προλάβουν την περιβαλλοντική καταστροφή

Ρέθυμνο
«Μάχη» για να προλάβουν την περιβαλλοντική καταστροφή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άσκηση υπό δύσκολες συνθήκες - Σε εγρήγορση φορείς και εθελοντές

Μάχη για να προλάβουν την περιβαλλοντική καταστροφή έδωσαν φορείς και εθελοντές στο Ρέθυμνο υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Σε σκάφη στη μαρίνα σημειώθηκε διαρροή πετρελαίου και αμέσως έσπευσε η ομάδα αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου Ρεθύμνου, να περιορίσει την έκταση της πετρελαιοκηλίδας, έως ότου φτάσουν από την Αθήνα τα εξειδικευμένα συνεργεία.

Δεν επρόκειτο παρά για μια άσκηση ετοιμότητας, ώστε στην ω, μη γένοιτο, δύσκολη στιγμή, όλοι να δράσουν συντονισμένα, για να αποσωβήσουν τα χειρότερα.

Οι άνεμοι πνέουν ισχυροί, η ομάδα αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης πρέπει να δράσει γρήγορα παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες για να περιορίσει τη ρύπανση και την οικολογική καταστροφή. Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και τα 90 μέτρα πλωτών φραγμάτων βρέθηκαν στη θάλασσα με αφετηρία το εμπορικό λιμάνι του Ρεθύμνου, για να φτάσουν στην μαρίνα, όπου και έπρεπε να αντιμετωπιστεί η ρύπανση.

Στη μάχη κατά της ρύπανσης επιδόθηκαν λιμεναρχείο, λιμενικό ταμείο, αλιείς, καβοδέτες στελέχη ασφαλείας, σαμαρείτες, εξειδικευμένοι φοιτητές του πολυτεχνείου Κρήτης και ο ιστιοπλοϊκός όμιλος Ρεθύμνου, στέφοντας με απόλυτη επιτυχία το εγχείρημα.

Επρόκειτο για μια άσκηση ετοιμότητας με την πρόεδρο του λιμενικού ταμείου Ρεθύμνου, Ρένα Κουτσαλεδάκη, να καλεί παράλληλα το αρμόδιο υπουργείο να ενισχύσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα της υπηρεσίας, έμπρακτα, ως οφείλει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News