Ρέθυμνο: Μήνυμα ανθρωπιάς κατά της βίας ενάντια των γυναικών

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Μήνυμα ανθρωπιάς κατά της βίας ενάντια των γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δημαρχείο έγινε πορτοκαλί από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ρεθύμνου

Έδωσαν ένα μήνυμα ανθρωπιάς κρατώντας μια πορτοκαλί κορδέλα και φωτίζοντας το δημαρχείο και την αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου στο ίδιο χρώμα για ένα πιο λαμπρό μέλλον για τις γυναίκες, χωρίς βία!

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ρεθύμνου συμμετείχε στην παγκόσμια πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, περνώντας το μήνυμα με έναν παραστατικό και εύγλωττο τρόπο.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου, με τον πρώτο δημότη και δήμαρχο, Γιώργο Μαρινάκη, να δίνει το παρών μεταφέροντας το μήνυμα του παραδειγματισμού σε όσους καταφεύγουν στην επονείδιστη πρακτική της βίας σε όλες τις εκφάνσεις της και προς όλους τους ανθρώπους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μουσικά με τη χορωδία του σοροπτιμιστικού ομίλου Ρεθύμνου, «Ερωφίλη», να ζεσταίνει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα με νοσταλγικά τραγούδια και καλώντας τον κόσμο σε συμμετοχή σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις.

Οι δράσεις του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ρεθύμνου «Ερωφίλη», σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων, τη ΧΕΝ, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ρεθύμνης, θα συνεχιστούν:

  • Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και ώρα 18:15 θα γίνει ομιλία στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου, για θέματα υγείας και διατροφής, από τους γιατρούς κ.  Μ. Καλλέργη και κ. Μ. Τζαγκαράκη.

  • Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και ώρα 10:30 θα πραγματοποιηθεί ο 6ος συμμετοχικός αγώνας δρόμου και αλληλεγγύης, απόστασης 3.300 μ για τους ενήλικες και 1.200 μ για τα παιδιά, με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Μικρασιατών. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών-Ναυαγοσωστών Ρεθύμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

  • Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο Αχίλλειον θα πραγματοποιηθεί τσάι με ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή με θέμα: «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2016-2020. Έμφυλη βία-Ισόρροπη συμμετοχή των Γυναικών σε δομές εξουσίας και Κέντρα Λήψης Αποφάσεων. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Σώματος Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News