default-image

«Καμπανάκι» για τους χειμάρρους - Προληπτικά μέτρα καλούνται να λάβουν και οι πολίτες

Ρέθυμνο
«Καμπανάκι» για τους χειμάρρους - Προληπτικά μέτρα καλούνται να λάβουν και οι πολίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί τάπητος προετοιμασία και κίνδυνοι ενόψει του χειμώνα - Συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο για την πολιτική προστασία

Οι κίνδυνοι από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα, τέθηκαν στο επίκεντρο του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας αναφέρθηκαν στα προβλήματα, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη συνεργασία με τους πολίτες, ώστε μέσω της αποτελεσματικής πρόληψης να είναι όλοι και όλα έτοιμα για τη δύσκολη στιγμή.

Έκκληση στους πολίτες να μην διασχίζουν τις λεγόμενες ιρλανδικές διαβάσεις, όταν το νερό φτάνει ακόμα και τους 30 πόντους, απηύθυνε η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή. Πρόκειται για διαβάσεις σε χειμάρρους σε σημεία χωρίς γέφυρα που ακόμα και τόσο χαμηλό ύψος νερού, με την ορμή, μπορεί να παρασύρει ακόμα και στο θάνατο ένα αγροτικό όχημα.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου, Θεοδόσης Χασάπης, συνέστησε στους πολίτες να μην μπαζώνουν ρέματα και να μην φράσσουν υδρορροές, αφού σε μια περίπτωση κατακλυσμιαίας βροχόπτωσης, θα είναι πολύ αργά για την όποια παρέμβαση κι έτσι αναπόφευκτα θα παρατηρηθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Κομβικό επίσης σημείο στο να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα σε μια ενδεχόμενη κακοκαιρία με έντονα καιρικά φαινόμενα, είναι και οι ίδιοι οι πολίτες να μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους, γιατί όχι μόνο θέτουν σε κίνδυνο τις δικές τους ζωές, αλλά και των συμπολιτών τους, με τον προϊστάμενο της πολιτικής προστασίας στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, Νίκο Βότσογλου, να φέρνει τον καθένα από εμάς, προ και της ατομικής πια ευθύνης, σε τέτοιες περιπτώσεις.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News