«Επιστράτευσαν» όχημα των θρυλικών... ΜΟΜΑ για τον καθαρισμό των ρεμάτων

Ρέθυμνο
«Επιστράτευσαν» όχημα των θρυλικών... ΜΟΜΑ για τον καθαρισμό των ρεμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ερπυστριοφόρο όχημα των... ΜΟΜΑ καθαρίζονται τα ρέματα στο Ρέθυμνο

Εδώ και δυο βδομάδες και για έναν μήνα ακόμα συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων στα ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου για να προληφθεί ο κίνδυνος πλημμύρας. Ο Αρκαδιώτης ποταμός στου Σταυρωμένου παρουσιάζει εντελώς διαφορετική εικόνα στην πλευρά που έχει καθαριστεί, από αυτήν που απομένει για καθαρισμό.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό, το ερπυστριοφόρο όχημα που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των ρεμάτων, το οποίο ανήκε στις θρυλικές ΜΟΜΑ, τις Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως του στρατού και που συντηρήθηκε με έξοδα της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου.

Στη συνέχεια θα καθαριστούν ακόμα δύο ρέματα της περιοχής, ενώ η εργασία είναι τόσο εντατική που για τα επόμενα χρόνια δε θα χρειαστεί εκ νέου καθαρισμός, αποδεσμεύοντας το ερπυστριοφόρο όχημα για τον καθαρισμό έτερων ρεμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα ο όγκος του νερού ήταν τέτοιος που η στάθμη ξεπερνούσε ακόμα και το γεφυράκι που οδηγεί σε σχολικές μονάδες του Σταυρωμένου, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Δημήτρης Σερλής.

Είναι σημαντικό ότι στην ουσία τα έξοδα του κράτους μειώνονται δραστικά με την αυτεπιστασία για τον καθαρισμό των ρεμάτων που είναι ευάριθμα στο Ρέθυμνο, αφού και μόνο η πόλη έχει κτιστεί σε φυσική λεκάνη απορροής υδάτων.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News