Δίπλα στους εργαζόμενους της καθαριότητας το Εργατικό Κέντρο

Ρέθυμνο
Δίπλα στους εργαζόμενους της καθαριότητας το Εργατικό Κέντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, όπως αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα του Σωματείου Προσωπικού Καθαριότητας Δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων Νομού Ρεθύμνου, που απεργούν  τη Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Νοεμβρίου, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, για να απαιτήσουν την άμεση μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών στα σχολεία  με 8ωρη απασχόληση και κάλυψη των κενών με νέες  προσλήψεις.

  • Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ.
  • Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας – Χορήγηση των εκ του νόμου προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας με αναδρομική ισχύ.
  • Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.
  • Ασφάλεια και ΟΧΙ Επισφάλεια στην εργασία – Καμία μείωση αιθουσών, Καμία απόλυση εργαζόμενης από Δημάρχους και Σχολικές Επιτροπές . Εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και σύναψη συμβάσεων εργασίας διετούς διάρκειας σε όλο τον κλάδο.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News