Ρέθυμνο

Το «μαρτύριο της σταγόνας» ζουν κάτοικοι του Ρεθύμνου

Μπαράζ βλαβών στα δίκτυα ύδρευσες έχει προκαλέσει αγανάκτηση

Κακήν κακώς συνεχίζεται το μπαράζ βλαβών στα δίκτυα ύδρευσης στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου. Αυτή τη φορά άτυχοι στάθηκαν οι κάτοικοι στα ανατολικά προάστια που σε μερικές περιπτώσεις αποστερήθηκαν το νερό ακόμη και για δύο εικοσιτετράωρα!

Τα συνεργεία εργάζονταν πυρετωδώς μέσα στο Σαββατοκύριακο, όμως οι βλάβες δεν αποκαταστάθηκαν παρά μέσα στη Δευτέρα. Την ίδια ώρα, παραμένει ακλόνητη η ανησυχία για τη λειψυδρία, λόγω της ανομβρίας.

Το νερό... νεράκι είπαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, κάτοικοι των ανατολικών προαστίων του Ρεθύμνου, αφού σημειώθηκαν δύο βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης σε κοντινή σχετικά απόσταση. Η μία βλάβη στοίχισε την ύδρευση σε περιοχές του Τσεσμέ και του Πλατανιά και η έτερη στον Άγιο Μάρκο Μισιρίων.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Ρεθύμνου εργάζονταν πυρετωδώς μέχρι τις 11 το βράδυ της Κυριακής, όμως οι βλάβες κατέστη εφικτό να αποκατασταθούν το μεσημέρι και το απόγευμα της Δευτέρας. Ιδιαίτερα η βλάβη σε περιοχή του παλαιού κόμβου Αμαρίου, ήταν δύσκολο να επιδιορθωθεί, αφού αντιπλημμυρικά έργα που είχαν γίνει στην περιοχή, είχαν ως αποτέλεσμα να θαφτεί ο αγωγός ύδρευσης σε δύο με τρία μέτρα σκυροδέματος. Επιτακτική είναι η ανάγκη λειτουργίας αποθήκης οικοδομικών υλικών, ώστε τη δύσκολη στιγμή, να υπάρχει η ευχέρεια για γρήγορες παρεμβάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νοικοκυριά και επιχειρήσεις στον Πλατανιά έμειναν χωρίς νερό από το Σάββατο, ενώ ακόμη και το απόγευμα της Δευτέρας, το Αλμπάν μετόχι και ο Άγιος Μάρκος δεν είχαν ακόμη νερό, παρά την αποκατάσταση των βλαβών, λόγω υψομέτρου.

Παράλληλα, ο εφιάλτης της λειψυδρίας καραδοκεί, αφού οι βροχοπτώσεις δεν είναι επαρκείς. Αυτή την ώρα το Ρέθυμνο υδρεύεται κατ' ελάχιστον από τη λίμνη Κουρνά και στη συνέχεια από τις πηγές Αργυρούπολης και τα νέα μίνι, φορητά ταχυδιυλιστήρια που έχουν εγκατασταθεί στις παρυφές της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια