Μετά τις «ενέσεις» από τους τουρίστες... και ενδιάμεσες εκπτώσεις στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Μετά τις «ενέσεις» από τους τουρίστες... και ενδιάμεσες εκπτώσεις στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θετικό το πρόσημο της εμπορικής κίνησης στο Ρέθυμνο - Δυσβάσταχτα τα φορολογικά βάρη για τους εμπόρους

Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στο Ρέθυμνο όπως έχει αποφασίσει ο τοπικός εμπορικός σύλλογος με τους καταστηματάρχες να προσδοκούν ότι θα συνεχιστεί το... καλοκαιράκι στις εισπράξεις τους, εν όψει του δύσκολου οικονομικά χειμώνα.

Έχουν θετική αποτίμηση της τουριστικής περιόδου μετά από χρόνια οικονομικής δυσπραγίας, εξηγώντας ότι βρίσκονται μόνιμα σε περίοδο προσφορών για να μην χάσουν την πελατεία τους. Σε κάθε περίπτωση, ζητούν μείωση των φορολογικών βαρών και να επανεξετάσει η κυβέρνηση τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Κάθε πέρσι και καλύτερα; Μάλλον όχι πια, αφού οι έμποροι του Ρεθύμνου διαπιστώνουν ότι τους δύο πρώτους μήνες του φθινοπώρου οι εισπράξεις είχαν... καλοκαιρινή διάθεση, σε αντίθεση με πέρυσι, με αποτέλεσμα το ταμείο να είναι στο συν.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, τα καταστήματα έβαλαν τα φθινοπωρινά τους και προσδοκούν να συνεχιστεί το θετικό κλίμα εν όψει και του χειμώνα.

Σίγουρα τα οικονομικά βάρη παραμένουν δυσθεώρητα δεδομένου ότι μήνα με το μήνα ο κλάδος επιβαρύνεται το ίδιο φορολογικά, όμως οι εισπράξεις θα βαίνουν μειούμενες όσο χειμωνιάζει.

Πάντως ακόμη και στο Ρέθυμνο οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι δεν είναι... πανάκεια. Αρκετά καταστήματα δεν τις ακολουθούν, ενώ έχουν προσφορές καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, αφού έτσι προσπαθούν να κρατήσουν την πελατεία τους: μειώνοντας το κέρδος τους και δελεάζοντας τους καταναλωτές, ώστε να μην τους χάσουν.

Όσο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές; Μάλλον είναι θέμα χρημάτων και όχι χρόνου οι αγορές και η κατανάλωση. Σίγουρα τα καταστήματα παραμένουν ανοικτά κατά τις εορταστικές Κυριακές ή σε δρόμους έντονα τουριστικούς, εν γένει όμως, στο Ρέθυμνο δεν παραμένουν ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News