Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Διαμαρτυρία με φόντο τον ξυλοδαρμό του ορθοπεδικού

Ρέθυμνο
Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Διαμαρτυρία με φόντο τον ξυλοδαρμό του ορθοπεδικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονος ο προβληματισμός για τα περιστατικά ξυλοδαρμού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Καζάνι που βράζει το νοσοκομείο Ρεθύμνου μετά το τελευταίο περιστατικό ξυλοδαρμού ιατρού.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ασκήσει ποινική δίωξη στον φερόμενο ως δράστη, ενώ σήμερα το μεσημέρι, γιατροί και προσωπικό προχώρησαν σε στάση εργασίας. Ζητούν αύξηση του προσωπικού φύλαξης, προσλήψεις και προστασία για να ασκούν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια τα καθήκοντά τους, ενώ τόνισαν ότι στο εξής, ανάλογα θα είναι τα νομικά μέτρα σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό ξυλοδαρμού

Δεν ήταν η πρώτη φορά που γιατρός του νοσοκομείου, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. Ο κύριος Ανδρέας Κουταλάς, από τα Αγκουσελιανά Αγίου Βασιλείου, προσέρχεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου συχνά για την υγεία του και έχει τύχει να βρεθεί σε έτερο περιστατικό ξυλοδαρμού ιατρού του νοσοκομείου. Λυπάται για αυτή την κατάντια και αναγνωρίζει τον κόπο και τον ιδρώτα όλων στο νοσοκομείο.

Γιατροί και προσωπικό του νοσοκομείου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας αύξηση του προσωπικού ασφαλείας, αφού τις νυχτερινές ώρες μονάχα ένας φύλακας δεν αρκεί.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έχει δεσμευθεί ότι με το νέο έτος θα γίνει πρόσληψη φυλάκων ασφαλείας που θα απασχολούνται αποκλειστικά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, όπου συνήθως δρουν οι "θερμόαιμοι". Παράλληλα, ζητείται να διαχωριστεί ο χώρος περίθαλψης από τον χώρο αναμονής των συνοδών ασθενών.

Με αυταπάρνηση το σύνολο του προσωπικού πολλές φορές εργάζεται ακόμη και κατόπιν της εφημερίας, επί 24ωρο, λόγω έλλειψης προσωπικού. Ζητούν την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, ενώ στο εξής αντίστοιχα περιστατικά θα τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης με μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News