Τα πάνω - κάτω στο Δήμο Μυλοποτάμου με την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπακωνσταντή

Ρέθυμνο
Τα πάνω - κάτω στο Δήμο Μυλοποτάμου με την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπακωνσταντή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυλοποτάμου κατεβαίνει με το μήνυμα «Αλλαγή στον Μυλοπόταμο!»

Πριν από λίγες μέρες η συνεδρίαση του Κινήματος Αλλαγής Ρεθύμνου, χτες η σχετική ανακοίνωση και λίγα λεπτά αργότερα η επίσημη ανακοίνωση του Γιώργου Παπακωνσταντή, ότι θα είναι υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Μυλοποτάμου...

Γης μαδιάμ έχουν γίνει οι αυτοδιοικητικοί του Μυλοποτάμου, με τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ στο Ρέθυμνο που το φυσούν και δεν κρυώνει, βάσει του εκλογικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Σαρρής με καταγωγή από το Μυλοπόταμο και ο οποίος τελεί ήδη ως αντιδήμαρχος της περιοχής. Παράλληλα, συμμετείχαν και τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής, οι γραμματείς των κομμάτων που απαρτίζουν το Κίνημα Αλλαγής, οι γραμματείς και τα μέλη των συντονιστικών επιτροπών των δημοτικών οργανώσεων και οι εν δυνάμει υποψήφιοι βουλευτές.

Ο υφιστάμενος συνδυασμός του Δημήτρη Κόκκινου, ήδη συμπεριλαμβάνει πληθώρα στελεχών του ΚΙΝΑΛ, ενώ λίγα λεπτά μετά το δελτίο τύπου, ήρθε και αυτό του Γιώργου Παπακωνσταντή, πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ, ότι είναι υποψήφιος Δήμαρχος Μυλοποτάμου.

Ο «εμφύλιος πόλεμος» στο ΚΙΝΑΛ έχει ξεκινήσει, ο κύβος ερρίφθη, ωστόσο άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του υφιστάμενου δημάρχου Δημήτρη Κόκκινου.

Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, που έρχεται κατόπιν εορτής, δεδομένου ότι εδώ και βδομάδες είχαν εκφραστεί στον Τύπο οι προθέσεις του Γιώργου Παπακωνσταντή:

«Ξεκινούν οι διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων που θα στηριχθούν με τη συμμετοχή όλων όσων τις αποδέχονται και δεσμεύονται ότι θα υποστηρίξουν το συλλογικό αποτέλεσμά τους. Ο κος Σαρρής θεωρεί ότι αποτελεί αναγκαιότητα να παρουσιαστούν στην κοινωνία οι προτάσεις και το πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής».

Η ανακοίνωση επίσης κάνει λόγο για ενότητα, μακριά από τον διχασμό, αλλά και για την ιστορία της παράταξης, εννοώντας το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη που έδωσαν και δίνουν την ψυχή τους αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο αύριο.

Συνεπώς, το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον επί χρόνια Δήμαρχο Μυλοποτάμου, Δημήτρη Κόκκινο που στην παράταξή του διατηρεί στελέχη του ΚΙΝΑΛ και στον Γιώργο Παπακωνσταντή που υπήρξε πολιτευτής ΠΑΣΟΚ.

Δύσκολος γρίφος και δυσεπίλυτος, με τον Γιώργο Παπακωνσταντή να απευθύνεται στους Μυλοποταμίτες αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο Μυλοπόταμος, έχοντας την ίδια δημοτική αρχή για 20 χρόνια, έχει την ανάγκη αλλαγής και προόδου περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αφήνοντας σαφές μήνυμα για... «Αλλαγή στον Μυλοπόταμο!», όπως ονομάτισε τον συνδυασμό του.

Αναφέρεται στο αναπτυξιακό έλλειμμα του Μυλοποτάμου και στο πλούσιο βιογραφικό του και στην πολιτική του ιστορία.

Παράλληλα, στον Δήμο Αμαρίου ανακοινώθηκε η ίδρυση νέας δημοτικής κίνησης έπειτα από συνεδρίαση. Στο Γερακάρι, στον Άγιο Βασίλειο και στα Ανώγεια φαίνεται ότι θα ακολουθηθεί η περπατημένη, μέχρι στιγμής, ενώ στο Δήμο Ρεθύμνου, ο Γιώργος Μαρινάκης σημειώνει απώλειες και αναζήτηση νέων μελών. Ο Θοδωρής Νίνος ευελπιστεί στο ακόμα καλύτερο αυτή τη φορά, δεδομένης και της καθόδου Μανούσου Μανουσογιάννη και απομένει να διασαφηνιστεί η αυτόνομη ή όχι κάθοδος του Μιχάλη Ανδρουλάκη και των ανεξάρτητων Σταύρου Βουρβαχάκη και Γιώργου Σταράκη, όπως και του υποστηρικτή του Αρτέμη Σώρρα, Στέλιου Πετράκη.

Την ίδια ώρα, στα ανατολικά του νησιού στον Άγιο Νικόλαο, όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει την κάθοδό του στις εκλογές, διεκδικώντας τον Δήμο Αγίου Νικολάου ο πρώην βουλευτής Νίκος Κοκκίνης, ενώ είναι ήδη γνωστό ότι θα κατέβει εκ νέου και ο νυν δήμαρχος Αντώνης Ζερβός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News