Πώς περιέγραψε καρέ - καρέ τη φονική συμπλοκή στις Πατσίδες ο 67χρονος λογιστής

Ρέθυμνο
Πώς περιέγραψε καρέ - καρέ τη φονική συμπλοκή στις Πατσίδες ο 67χρονος λογιστής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική ευθεία της βρίσκεται η δίκη για το θανάσιμο τραυματισμό 69χρονου από τα Ανώγεια στις Πατσίδες Ηρακλείου το Οκτώβριο του 2017

Το σκηνικό της φονικής συμπλοκής με μαχαίρια μέσα σε μονοκατοικία στις Πατσίδες Ηρακλείου αναβίωσε το μεσημέρι στο Μεικτό ορκωτό Νεαπόλεως ενώπιον του οποίου απολογήθηκε ο 67χρονος λογιστής ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο 69χρονου από το τα Ανώγεια ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο χειρουργείο.

Το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τα αίτια της συμπλοκής στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν και οι δύο προσπάθησε να διαλύσει το δικαστήριο εμμένοντας στις ακριβείς συνθήκες της εισβολής του θύματος στο σπίτι του κατηγορουμένου.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του περιέγραψε πως το μοιραίο πρωινό είδε τον 69χρονο με ναι μαγκούρα να περιφέρεται μέσα στο κτήμα του. Αρχικά τον ρώτησε που βρίσκεται το κτήμα ενός βοσκού το οποίο απέχει δυο χιλιόμετρα από το σπίτι του κατηγορουμένου. Στη συνέχεια του ζήτησε νερό και μετά καφέ.

Σύμφωνα πάντα με την περιγραφή του, όταν γύρισε την πλάτη του για να μπει στην κουζίνα το θύμα τον χτύπησε με τη μαγκούρα στο κεφάλι και ταυτόχρονα του κατάφερε μια μαχαιριά που του έκοψε το μάγουλο και τη γλώσσα. 

Ο 67χρονος επανέλαβε στο δικαστήριο πως δεν είχε ξαναδεί ποτέ τον άνθρωπο που βρέθηκε το μοιραίο πρωινό μέσα στο σπίτι του, όπως είχε αναφέρει και στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σπίτι και τους εντόπισαν αιμόφυρτους μετά από δικό του τηλεφώνημα.

Ο κατηγορούμενος στη διάρκεια της απολογίας του αισθάνθηκε αδιαθεσία ωστόσο συνέχισε τη περιγραφή του.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα τραύματα που είχε υποστεί το θύμα ήταν όμοια με τα δικά του και δεν ήταν ικανά να οδηγήσουν στο θάνατο τον 67χρονο ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο αντιμετώπιζε προβλήματα και λάμβανε αντιπηκτική αγωγή, η οποία μπορεί να συνέβαλε στη μοιραία κατάληξη, ζητώντας και πάλι να προσκομιστεί ο ιατρικός φάκελος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News