Ρέθυμνο

Καταδικάζει την επίθεση στον ορθοπεδικό η 7η ΥΠΕ

Το δρόμο της δικαιοσύνης θα λάβει το επεισόδιο στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Την απάντηση της για το περιστατικό του ξυλοδαρμού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, έδωσε η 7η Υγειονομική Περιφέρεια (7η ΥΠΕ) Κρήτης.

Πρόκειται για το περιστατικό που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Γενικό Νοσοκομείου Ρεθύμνου, όταν δύο… θερμόαιμοι επιτέθηκαν σε έναν ορθοπεδικό γιατρό, ο οποίος εφημέρευε.

Το περιστατικό ήδη έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, οι οποίοι και έχουν εκδώσει σχετική απάντηση, ενώ τώρα, παίρνει θέση και η 7η ΥΠΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ, η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης καταδικάζει την εν λόγω συμπεριφορά. Όπως, επίσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «είναι ανεπίτρεπτο να δέχονται επιθέσεις κατά την ώρα εκτέλεσης του δύσκολου έργου τους προάσπισης της υγείας των ασθενών».

Μάλιστα, καταληκτικά, η ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ αναφέρει ότι, από την πλευρά τους, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, θα στραφούν στη Δικαιοσύνη αναφορικά με το συμβάν που αναστάτωσε όχι μόνο το Ρέθυμνο, αλλα΄και ολόκληρη την Κρήτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ:

«Έπειτα από το συμβάν που έλαβε χώρα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, κατά το οποίο υπέστη επίθεση και ξυλοδαρμό εφημερεύων από συνοδό ασθενή η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτή την συμπεριφορά.

Οι Ιατροί και το λοιπό υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ ανταποκρίνονται με αφοσίωση, ζήλο και επαγγελματισμό στα καθήκοντά τους, και είναι ανεπίτρεπτο να δέχονται επιθέσεις κατά την ώρα εκτέλεσης του δύσκολου έργου τους προάσπισης της υγείας των ασθενών.

Αυτονόητο θεωρείται ότι η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης σε συνεργασία με την Διοίκηση του νοσοκομείου θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο για την παραδειγματική τιμωρία του υπεύθυνου της βίαιης και ανεπίτρεπτης συμπεριφοράς, που βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις αρχές και τις αξίες του Κρητικού λαού.»

Σχόλια