Ρέθυμνο

Αντιδράσεις μετά την επίθεση άνδρα σε ορθοπεδικό στα ΤΕΠ

Καταδικάζουν την επίθεση στον ορθοπεδικό οι γιατροί του Ρεθύμνου

Σάλο και έντονες αντιδράσεις από την επίθεση άνδρα σε ορθοπεδικό του νοσοκομείου Ρεθύμνου καθώς ο γιατρός εισήχθη σε κλινική με χτυπήματα σε όλο το σώμα και το κεφάλι. Έντονη είναι η αντίδραση των γιατρών που καλούν τους Ρεθυμνιώτες "να μην επιτρέπουν να κυβερνά η βία και ο φόβος στην πόλη".

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, κ. Μαρκάκη, ο οποίος μίλησε χθες στο neakriti.gr«ήρθαν δύο άντρες οι οποίοι ντόπιοι στα επείγοντα, ο ένας εκ των οποίων είχε κάποιο ορθοπεδικό πρόβλημα. Κατά πάσα πιθανότητα ήταν μεθυσμένοι». Ο ίδιος αναφέρει πως στη συνέχεια, ο ένας εκ των δύο που έφτασαν στα ΤΕΠ φέρεται να άρχισε την επίθεση στον γιατρό, ενώ δεν άργησε να χρησιμοποιήσει και βία, αφού σύμφωνα με τον κ. Μαρκάκη «τον χτύπησε αρκετά». 

Υπενθυμίζεται ότι ορθοπεδικός έχει υποβάλει μήνυση, ενώ και το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου σκοπεύει να στραφεί κατά του δράστη με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβη, αλλά και για διατάραξη ησυχίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου:

 «Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου καταδικάζει την βάναυση και τραμπούκικη συμπεριφορά που δέχτηκε γιατρός σήμερα τα ξημερώματα την ώρα που εφημέρευε για την Ορθοπεδική κλινική και κλήθηκε να εξετάσει ασθενή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Συνοδός ενός ασθενούς με ελαφρά κάκωση,  αναίτια επιτέθηκε στον συνάδελφο και χειροδίκησε χτυπώντας τον παντού και ιδιαίτερα στο κεφάλι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στο τμήμα επειγόντων στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ένας γιατρός που εφημερεύει από το πρωί, εξετάζει περίπου 50 με 100 ασθενείς, ενδιάμεσα χειρουργεί, συνεχίζει να δουλεύει μέχρι την επομένη για τον Ρεθυμνιώτη και ξαφνικά εμφανίζεται ένας βιαστικός ή νευρικός ή δήθεν αγανακτισμένος με όλα και με όλους και πρέπει κάπου να εκτονώσει το θυμό του.

Ζητάμε από όλους τους Ρεθυμνιώτες να κάνουν επιτέλους κάτι. Να απομονώσουν τις βίαιες συμπεριφορές, να υπερασπιστούν με κάθε μέσο και τρόπο κάθε ανθρώπους που πλήττεται από αυτές. Να υπερασπιστούν τον πολιτισμό τους και να μην επιτρέπουν να κυβερνά η βία και ο φόβος στην πόλη.

Σας καλούμε όλους σε καταδίκη και πάταξη της βίας και σε απομόνωση κάθε μορφής φασισμού είτε αυτή εκφράζεται με λόγο είτε εκφράζεται με πράξη».

 

Σχόλια