default-image

Χτύπησε ορθοπεδικό στα επείγοντα και συνελήφθη

Ρέθυμνο
Χτύπησε ορθοπεδικό στα επείγοντα και συνελήφθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην αστυνομία ο δράστης, στο νοσοκομείο σαν ασθενής ο γιατρός

Μία υπόθεση ξυλοδαρμού μέσα στους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου φέρεται να εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τετάρτης, με θύμα έναν ορθοπεδικό ο οποίος εφημέρευε.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, κ. Μαρκάκη, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr, «ήρθαν δύο άντρες οι οποίοι ντόπιοι στα επείγοντα, ο ένας εκ των οποίων είχε κάποιο ορθοπεδικό πρόβλημα. Κατά πάσα πιθανότητα ήταν μεθυσμένοι.».

Ο ίδιος αναφέρει πως στη συνέχεια, ο ένας εκ των δύο που έφτασαν στα ΤΕΠ φέρεται να άρχισε την επίθεση στον γιατρό, ενώ δεν άργησε να χρησιμοποιήσει και βία, αφού σύμφωνα με τον κ. Μαρκάκη «τον χτύπησε αρκετά. Ο γιατρός φέρει και πολλά χτυπήματα στο κεφάλι. Αμέσως έγινε η εισαγωγή του σε κλινική καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει την εφημερία του. Ευτυχώς δεν έχει υποστεί σοβαρά τραύματα, όμως είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση μετά απ’ αυτό το περιστατικό.».

Παράλληλα, νοσηλευτές μετέφεραν στον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας ότι ο ορθοπεδικός όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά ακόμα και όταν ο δράστης -ηλικίας 33 ετών- συνέχιζε να τον χτυπάει, εκείνος δε σήκωσε καν το χέρι του.

Πολύ γρήγορα έφτασε στο νοσοκομείο η αστυνομία, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν τον άντρα που φέρεται να χτύπησε τον 41χρονο γιατρό.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαρκάκης, η μεριά του ορθοπεδικού έχει υποβάλει μήνυση, ενώ «κι εμείς σαν διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου σκοπεύουμε να ασκήσουμε δίωξη κατά του κατηγορουμένου για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αλλά και διατάραξη της ησυχίας του χώρου».

Έχουν σημειωθεί όμως κι άλλα παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν;

Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας απαντά ότι «οι φραστικές επιθέσεις είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο για τους εργαζομένους στο νοσοκομείο. Γιατροί και νοσηλευτές υπόκεινται σε λεκτικές επιθέσεις. Όμως ξυλοδαρμό σε τέτοιο βαθμό είναι από τις λίγες φορές που βλέπουμε».

Και ολοκληρώνει υπογραμμίζοντας πως «η λέξη “καταδικασταία” είναι λίγη για να περιγράψει αυτό το σκηνικό που συνέβη στο νοσοκομείο μας. Τέτοια περιστατικά είναι μια μαύρη κηλίδα για το Ρέθυμνο και δεν αρμόζουν σε μία κοινωνία του 2018. Δεν πρέπει κανείς να δέχεται τέτοιες συμπεριφορές.».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News