Καλλιεργούν το έδαφος για την ανάπτυξη του ελαιοτουρισμού

Ρέθυμνο
Καλλιεργούν το έδαφος για την ανάπτυξη του ελαιοτουρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πολιτισμός της ελιάς θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο το ελαιοτουριστικό ρεύμα - Βραβεύσεις από τον ΣΕΔΗΚ για τις δράσεις που τον στηρίζουν

Στόχο να αναπτυχθεί σημαντικά ο ελαιοτουρισμός στην Κρήτη έχει βάλει ο ΣΕΔΗΚ, τόσο μέσω των επισκέψεων σε σημεία ενδιαφέροντος γύρω από τον πολιτισμό της ελιάς, όσο και μέσω της διασύνδεσης του πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα παραγωγής.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά με τα μνημειακά ελαιόδεντρα να υποδέχονται εκατοντάδες επισκέπτες τους μήνες αιχμής, ενώ ευοίωνες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης εν γένει, δεδομένου ότι αυτού του είδους ο τουρισμός, έχει ήδη αποφέρει καρπούς σε έτερες ελαιοκομικές περιοχές του κόσμου.

Πώς θα σας φαινόταν εάν η Κρήτη έμπαινε δυναμικά στον χάρτη του ελαιοτουρισμού; Έτσι έχει γίνει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, την Ανδαλουσία της Ισπανίας, την Τοσκάνη της Ιταλίας, ακόμη και στο... Μαρόκο.

Το πεδίο δράσης είναι λαμπρό, δεδομένου ότι η Κρήτη με πληθυσμό μισού εκατομμυρίου, προσελκύει κάθε χρόνο το επταπλάσιο του πληθυσμού της σε τουρίστες δηλαδή 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες.

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει η τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης να στρέφεται στον πολιτισμό της ελιάς με μνημειακά ελαιόδεντρα να υποδέχονται εκατοντάδες τουρίστες καθημερινά. Ο ΣΕΔΗΚ βράβευσε τις δράσεις που ενισχύουν τον ελαιοτουρισμό στην Κρήτη.

Από ξενοδοχεία που χρησιμοποιούν κρητικό ελαιόλαδο, μέχρι μουσεία ελαιοκομίας, ιστοσελίδες με κοινό από το εξωτερικό που ενημερώνονται για την ελιά και το λάδι και όσους εν γένει προσφέρουν υλικά και πνευματικά στην τουριστική αξιοποίηση του χρυσού της κρητικής γης.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από το Ίδρυμα Νίκος Δασκαλαντωνάκης στο ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace που βραβεύθηκε για την προβολή του ελαιολάδου τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά - επισκέπτες της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News