Ρέθυμνο

Πυρ και μανία οι δημότες για τα μπιλιετάκια των τροχονομικών παραβάσεων

Ως «έγκλημα» χαρακτηρίζουν την είσπραξη από τους δημότες, προστίμων με δεδομένη την οικονομική κατάσταση, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι

Φωτιές έχουν ανάψει τα μπιλιετάκια των τροχονομικών παραβάσεων στον δήμο Ρεθύμνου. Δύο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι κατηγορούν τον αντιδήμαρχο οικονομικών, ότι ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν παραγραφεί κλήσεις που δεν αναφέρουν λεπτομερώς τα στοιχεία που θα έπρεπε, παράλληλα έχει γίνει είσπραξη προστίμων από το δήμο «παράνομα», αφού δεν αναγραφόταν επίσης, σε έτερες περιπτώσεις, τα απαιτούμενα στοιχεία.

Ο αντιδήμαρχος αντίστοιχα, τούς εγκαλεί να φέρουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της έρευνάς τους, στο δημοτικό συμβούλιο ως οφείλουν.

Στα χαρακώματα βρίσκονται οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Σταύρος Βουρβαχάκης και Γιώργος Σταράκης με τον αντιδήμαρχο οικονομικών του δήμου Ρεθύμνου, Στέλιο Σπανουδάκη, με αφορμή το εάν έχει προβεί ή όχι ο δήμος Ρεθύμνου σε παράνομη είσπραξη τροχονομικών προστίμων από κλήσεις που δεν έφεραν αναλυτικά τα στοιχεία που ορίζει ο νόμος.

Τακτικισμούς και λαϊκισμό καταλογίζει ο αντιδήμαρχος στους δημοτικούς συμβούλους με τον Γιώργο Σταράκη να αναφέρει ότι έχει στη διάθεσή του αναλυτικά στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Ως «έγκλημα» χαρακτηρίζουν την είσπραξη από τους δημότες, προστίμων με δεδομένη την οικονομική κατάσταση, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον αντιδήμαρχο να αναφέρει ότι ο ρόλος και ο λόγος που όλοι τους εκλέχθηκαν από τους πολίτες ως δημοτικοί σύμβουλοι, απέχει από τη διαγραφεί προστίμων και συντάσσεται με την μείωση της παραβατικότητας στο δήμο Ρεθύμνου.

 

 

Σχόλια