default-image

Ο θάνατος του είχε... στήσει καρτέρι σε χαντάκι - Αναβίωσε η τραγική υπόθεση στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Ο θάνατος του είχε... στήσει καρτέρι σε χαντάκι - Αναβίωσε η τραγική υπόθεση στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθωώθηκε ο Δήμος Ρεθύμνου για τον τραγικό θάνατο 45χρονου, το Ι.Χ. του οποίου είχε πέσει σε χαντάκι

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε χθες το φονικό τροχαίο ατύχημα που είχε σημειωθεί πριν από περίπου πέντε χρόνια στο Ρέθυμνο, και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο ένας 45χρονος Κρητικός. Τον Ιούλιο του 2013, ο άτυχος συντοπίτης μας είχε πέσει με το αυτοκίνητο που οδηγούσε σε χαντάκι (κανάλι απορροής όμβριων υδάτων), στα Μισίρια Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ο 45χρονος οδηγός, ο οποίος κινείτο από την οδό Λέσβου προς την οδό Νικ. Κατσιράκη, είχε προσκρούσει με το αυτοκίνητό του σε ανάχωμα ύψους περίπου μισού μέτρου και πλάτους 1,6 μέτρων, το οποίο βρισκόταν μπροστά από το επίμαχο κανάλι όμβριων υδάτων.

Το όχημα του 45χρονου ανατράπηκε στον αέρα κι εν συνεχεία έπεσε στο χαντάκι βάθους 3,60 μέτρων, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρει τραγικό τέλος.

Χθες, πέντε χρόνια και τρεις μήνες μετά το δυστύχημα, η υπόθεση εκδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου. Στο εδώλιο κάθισαν δύο πρώην στελέχη του Δήμου Ρεθύμνου, που είχαν κατηγορηθεί για το τροχαίο δυστύχημα. Τα δύο πρώην στελέχη δικάζονταν για την πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως τελούμενης. Τελικά, το δικαστήριο απάλλαξε τα δύο πρώην στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Πολεοδομίας του Δήμου Ρεθύμνου από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Ας σημειωθεί ότι νωρίτερα χθες η εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωση των δύο κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη οι δύο αθωωθέντες, ήταν υπόχρεοι για τη συντήρηση της οδού όπου σημειώθηκε το δυστύχημα. Μεταξύ άλλων, στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι θα έπρεπε να λάβουν μέτρα συντήρησης του συγκεκριμένου δρόμου ή να τοποθετήσουν προειδοποιητικά φωτεινές σημάνσεις και επαρκή μέτρα ασφαλείας μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, το επίμαχο κανάλι είχε σημανθεί πλημμελώς μόνο με πλαστικό πλέγμα σήμανσης. Έτσι, όταν το αυτοκίνητο του 45χρονου προσέκρουσε στο ανάχωμα που υπήρχε, παρέσυρε το πλαστικό πλέγμα, ανατράπηκε στον αέρα και κατόπιν έπεσε στο κανάλι, αφού πρώτα προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο του.

Η τραγική περίπτωση του Νικήτα Ανδρουλάκη

Η υπόθεση του αδικοχαμένου 45χρονου, που έκανε “βουτιά” θανάτου με το αυτοκίνητό του στο χαντάκι στα Μισίρια Ρεθύμνου, αναπόφευκτα μας φέρνει στο μυαλό την τραγική περίπτωση του Δημήτρη Ανδρουλάκη, ο οποίος έχασε το παιδί του σε δυστύχημα που έγινε σε λακκούβα, για την οποία είχε ενημερώσει ο ίδιος την αρμόδια δημοτική Αρχή το προηγούμενο διάστημα!

Η απίστευτη υπόθεση, που είχε διαδραματιστεί στην πόλη των Χανίων, αποκαλύφθηκε την περασμένη Δευτέρα στην εκπομπή “Ώρα Αιχμής” της “ΚΡΗΤΗ ΤV”. Ο χαροκαμένος Δημήτρης Ανδρουλάκης μίλησε στον δημοσιογράφο Μανόλη Δασκαλάκη για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον γιο του, Νικήτα, στη Χαλέπα Χανίων. Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη, ο ίδιος είχε ενημερώσει τον Δήμο Χανίων για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους οδηγούς η λακκούβα που βρισκόταν επί της οδού Μιχελογιάννη, επισημαίνοντας ότι μπορεί θρηνήσουμε θύματα. Ωστόσο, ο κ. Δημήτρης δεν είχε φανταστεί ποτέ το τραγικό παιχνίδι που του επιφύλασσε η μοίρα.

Η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ο γιος του (αστυνομικός στο επάγγελμα) έπεσε στην επίμαχη λακκούβα, με αποτέλεσμα ο νεαρός άνδρας να εκσφενδονιστεί από το όχημά του και να τραυματιστεί βαρύτατα. Λίγες ημέρες μετά, ο Νικήτας Παπαδάκης έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

«Πού να ’ξερα!», δήλωσε ο χαροκαμένος πατέρας με τρεμάμενη φωνή στο πλατό της “Ώρα Αιχμής”. «Η λακκούβα που εγώ ο ίδιος υπέδειξα έγινε η αιτία να χάσω το παλικάρι μου. Βέβαια, υπήρξε τιμωρία στον Δήμο Χανίων, όμως τι να το κάνω; Εγώ το παλικάρι μου το έχασα και δεν μπορεί κανείς να το φέρει πίσω».

Ωστόσο, το πιο τραγικό απ’ όλα είναι ότι η αποκατάσταση του προβλήματος έγινε την ημέρα του 40ήμερου μνημοσύνου του αδικοχαμένου Νικήτα Παπαδάκη...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News