ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Επιστολή στον υπουργό για τις ελλείψεις στα Σχολεία

Ρέθυμνο
ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Επιστολή στον υπουργό για τις ελλείψεις στα Σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή στον υπουργό από την ΕΛΜΕΡ - Ζητούν την επανόρθωση των αδικιών στη μοριοδότηση των σχολείων του Μυλοποτάμου

Με επιστολή της στον υπουργό Παιδείας, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου και με αφορμή την ελλιπή στελέχωση σχολικών μονάδων του Δήμου Μυλοποτάμου και της ευρύτερης περιφέρειας Ρεθύμνου, καταθέτει δύο ερωτήματα.

Με την επιστολή αυτή επίσης ζητούν την επανόρθωση των αδικιών στη μοριοδότηση των σχολείων του Μυλοποτάμου που αδικούνται, όπως αναφέρουν, καθώς και των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Ρεθύμνου.

Πιο αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Κύριε υπουργέ,

μαζί με την επιστολή από τον Δήμο Μυλοποτάμου Ρεθύμνου σχετικά με την ελλιπή στελέχωση των σχολείων Β΄θμιας εκπαίδευσης της περιοχής, καταθέτουμε και εμείς ως σωματείο τα παρακάτω αιτήματα:

1) Επανόρθωση των αδικιών στη μοριοδότηση των σχολείων του Μυλοποτάμου, καθώς και όλων των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Ρεθύμνου, που καταφανώς αδικούνται από τη μοριοδότηση που αποφασίσατε.

2) Καθορισμός από την επόμενη σχολική χρονιά ως «δυσπρόσιτων» των: Γυμνάσιο Κράνας, Γυμνάσιο Γαράζου, ΕΠΑΛ Γαράζου (Δήμος Μυλοποτάμου), καθώς και του Λυκείου και Γυμνασίου Φουρφουρά.

Δηλώνουμε ότι συμμεριζόμαστε απολύτως την αγωνία μαθητών, γονέων και διδακτικού προσωπικού του Μυλοποτάμου, καθώς ακόμα και σήμερα η στελέχωση των σχολείων είναι ελλιπέστατη. Η ευθύνη σας ως πολιτική ηγεσία είναι καταφανής και σας βαραίνει.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος: Νίκος Αδράμης                                                       

Ο Γ. Γραμματέας: Χρήστος Σουρουλής».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του neakriti.gr, γονείς και μαθητές συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Β’θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, όπου του κατέθεσαν την ανησυχία τους για την μη πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών, ένα μήνα σχεδόν μετά το πρώτο κουδούνι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News