Ρέθυμνο

Παραλίγο να πνιγούν δύο αλλοδαπές όταν πήγαν για κολύμπι

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος στο Ρέθυμνο

Παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους δύο αλλοδαπές κολυμβήτριες οι οποίες το πρωί του Σαββάτου αποφάσισαν να πάνε για μπάνιο στη θαλάσσια περιοχή «Σφακάκι» του Ρεθύμνου.

Όμως δεν τους βγήκε σε καλό το κολύμπι, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες της μέρας εκείνης με τους ισχυρούς ανέμους, έφεραν τις δύο γυναίκες ηλικίας 20 και 50 ετών σε μία θέση κατά την οποία δεν μπορούσαν να βγουν στη στεριά και λίγο έλειψε να πνιγούν.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ενημερώθηκε και έσπευσε αμέσως για τη διάσωση των δύο αλλοδαπών γυναικών.

Το Ε/Ρ ''ΣΗΦΗΣ'' Τ.Ρ. 260 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Ρ-Α/Κ ''ΨΑΜΑΘΗ'' Τ.Ρ. 211 καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ IV'' Ν.Ρ. 19 από το οποίο εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν οι ανωτέρω κολυμβήτριες βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή και έσωσαν τις γυναίκες από βέβαιο πνιγμό.

Τόσο η 20χρονη όσο και η 50χρονη είναι καλά στην υγεία τους. Αφού διασώθηκαν, μεταφέρθηκαν στη μαρίνα Ρεθλυμνου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Λιμενικού Σώματος:

«Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πρωινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση δύο (02) κολυμβητριών στη θαλάσσια περιοχή ''ΣΦΑΚΑΚΙ'' Ρεθύμνου ν. Κρήτης.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής το Ε/Ρ ''ΣΗΦΗΣ'' Τ.Ρ. 260 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Ρ-Α/Κ ''ΨΑΜΑΘΗ'' Τ.Ρ. 211 καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ IV'' Ν.Ρ. 19 από το οποίο εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν οι ανωτέρω κολυμβήτριες, αλλοδαπές ηλικίας 20 και 50 ετών, καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη μαρίνα Ρεθύμνου.».

Σχόλια