Διαμαρτυρία για τις «κουτσουρέμενες» ώρες στα σχολεία

Ρέθυμνο
Διαμαρτυρία για τις «κουτσουρέμενες» ώρες στα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβλήματα σε Κράνα, Πάνορμο, Φουρφουρά και Σπήλι

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, πραγματοποίησαν η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων, τονίζοντας ότι ακόμη είναι εκτενή τα εκπαιδευτικά κενά, ιδιαίτερα στην ενδοχώρα, όπου τα σχολεία ακόμη δε λειτουργούν σε πλήρες ωράριο. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να γίνουν επιτέλους πράξη οι εξαγγελίες για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, ενώ η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου δεσμεύθηκε παράλληλα και για την μη επανάληψη των λαθών στην τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Υπολειτουργούν τα σχολεία της ενδοχώρας του Ρέθυμνου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Νίκο Αδράμη, χωρίς να είναι ικανά να προσφέρουν πλήρες ωράριο διδασκαλίας. Κράνα, Πάνορμο, Φουρφουράς και Σπήλι είναι οι περιοχές στον Μυλοπόταμο, το Αμάρι και τον Άγιο Βασίλειο αντίστοιχα, όπου οι μαθητές δεν χαίρουν μαθημάτων σε πλήρη ανάπτυξη, ενώ τα εκπαιδευτικά κενά στο νομό παραμένουν σε άνω των 70 στην γενική παιδεία και την ειδική αγωγή, συνολικά.

Ακόμα δυσκολότερη η κατάσταση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εδώ και χρόνια περιμένουν μόνιμη και σταθερή εργασία. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Μάνθος Κυριακόπουλος, τονίζει ότι βάσει πτυχίου και προϋπηρεσίας, θα έπρεπε οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, σταδιακά να απορροφούνται από το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, χωρίς να ανησυχούν κάθε χρόνο για το αν, που και με τι συνθήκες θα απασχοληθούν κάθε χρόνο.

Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου με τον επικεφαλής, Ιωάννη Μαρκαντέ, να συμφωνεί ότι θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στο υπουργείο, ώστε να έρθουν μόνιμοι διορισμοί, δεδομένου ότι όσο αποτελεσματική και να είναι η διαχείριση των προβλημάτων, ελλείψει ανθρώπινου δυναμικού, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News