Κίνδυνος θάνατος οι κόμβοι περιμετρικά του Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Κίνδυνος θάνατος οι κόμβοι περιμετρικά του Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν μαθητές και οδηγοί - Επιτακτική η ανάγκη μιας ολικής ανάπλασης

Απαράδεκτες οι συνθήκες ασφάλειας πεζών και οδηγών στους κόμβους περιμετρικά του Ρεθύμνου. Οι διαβάσεις έχουν σβήσει, τα φανάρια στον κόμβο Ατσιποπούλου έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά, ενώ ποτέ δεν τοποθετήθηκαν στους κόμβους Σπηλίου και Αμαρίου.

Καθημερινά κινδυνεύουν οι πεζοί μαθητές και εργαζόμενοι σε κόμβους ημιαστικών πια, πολυσύχναστων περιοχών με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα. Αντίστοιχα, παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν και στο τουριστικά πολυσύχναστο τμήμα του ΒΟΑΚ από την Επισκοπή μέχρι την Γεωργιούπολη.

Τρέχουν να διασχίσουν το οδόστρωμα με κίνδυνο της ζωής τους. Οι διαβάσεις έχουν σβηστεί, τα φανάρια λειτούργησαν μια φορά και μοναχά, ενέτειναν το πρόβλημα.

Ολική ανάπλαση χρειάζεται ο κόμβος Ατσιποπούλου για να είναι ασφαλής και εύρυθμη η κυκλοφορία οχημάτων, όπως και των πεζών μαθητών και εργαζομένων, όμως η κατάσταση είναι προβληματική και στους έτερους κόμβους Σπηλίου, Αμαρίου και Γερανίου.

Ακόμη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου μεταφορών και υποδομών, Γιώργος Δέδες, παραδέχθηκε στην αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, ότι πρόκειται για έναν κόμβο που προσβάλει τις προδιαγραφές ακόμη και της Ινδίας.

Από κοντά στις προσπάθειες για καλύτερο οδικό δίκτυο και ο σύλλογος ενεργών πολιτών Σύνπολις που έχει απευθυνθεί στους ιθύνοντες συστηματικά, όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος του κοινωνικού φορέα Γιώργος Παπαδόσηφος.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, οι αναπλάσεις σε Ατσιπόπουλο και Γεράνι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, όμως η χρηματοδότηση, ακόμη αγνοείται.

Αναφορικά με την τουριστική ζώνη του ΒΟΑΚ από Επισκοπή μέχρι Γεωργιούπολη, θα γίνουν υπόγειες διαβάσεις πεζών, γίνεται προσπάθεια και για υπόγειες διαβάσεις οχημάτων, ενώ στον κόμβο Αμαρίου οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν αφού παρέλθουν κάποια χρόνια μετά την παράδοση του έργου, λόγω προδιαγραφών ΕΣΠΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News