«Λουκέτα» σε σχολεία του Ρεθύμνου - Ξεκίνησαν κινητοποιήσεις

Ρέθυμνο
«Λουκέτα» σε σχολεία του Ρεθύμνου - Ξεκίνησαν κινητοποιήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επ' αόριστον κινητοποιήσεις η πρόθεση των μαθητών - Δύο σχεδόν βδομάδες μετά το πρώτο κουδούνι, τέσσερα σχολεία του Ρεθύμνου τελούν υπό κατάληψη.

Η πυρασφάλεια και η εν γένει ασφάλεια και προσβασιμότητα των σχολείων τίθεται στο επίκεντρο από τους μαθητές, όπως και τα κενά στην παράλληλη στήριξη και ένταξη των μαθητών.

Ανάμεσα στα αιτήματα, φιγουράρουν και διευθετημένα θέματα, όπως και θεσμικής φύσεως ζητήματα, όμως οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται επ' αόριστον, ενώ αναμένεται να αυξηθούν τα υπό κατάληψη σχολεία μέσα στη βδομάδα.

Υπό κατάληψη τελούν 4 σχολικές μονάδες του Ρεθύμνου. Το 2ο Λύκειο, το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο, όπως και το Πειραματικό Λύκειο. Οι μαθητές καταγγέλλουν ότι οι εργασίες συντήρησης που έχουν γίνει το περασμένο καλοκαίρι είναι ανεπαρκείς, όπως και η πυρασφάλεια, τα κουφώματα πεπαλαιωμένα. Ζητούν αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών και την τοποθέτηση πυροσβεστήρων σε όλους τους χώρους των σχολείων.

Δεν νοείται παράλληλα σε έναν χώρο παιδείας και με δεδομένο ότι το κοινωνικό σύνολο αναγνωρίζει ότι η ευαισθησία και ο πολιτισμός σε θέματα ΑμεΑ είναι θέμα παιδείας, να μην έχουν ακόμη αναπτυχθεί άρτιες και ολοκληρωμένες υποδομές πρόσβασης ΑμεΑ στα σχολεία, όπως και η πρόσληψη εκπαιδευτικών για την παράλληλη στήριξη και ένταξη των εν λόγω μαθητών.

Υπήρχαν ωστόσο και αιτήματα που έχουν ήδη καλυφθεί ή εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, γενικότερων μεταρρυθμίσεων στην παιδεία.

Όσο για το πότε θα λήξουν οι κινητοποιήσεις, παραμένει άγνωστο, ενώ αναμένεται να μπουν περισσότερα σχολεία του Ρεθύμνου στον χορό των καταλήψεων. Πάντως οι εντυπώσεις και η στήριξη εκπαιδευτικών και γονέων είναι μοιρασμένες και αμφίβολες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News