Προβληματίζει το μπαράζ πνιγμών στο Ρέθυμνο - Ποια τα μοιραία λάθη

Ρέθυμνο
Προβληματίζει το μπαράζ πνιγμών στο Ρέθυμνο - Ποια τα μοιραία λάθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις τουρίστες έσβησαν σε ένα 24ωρο σε παραλίες του Ρεθύμνου - Σωτήριο φέτος το ιατρείο στην άμμο

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στο Ρέθυμνο μετά την απώλεια τριών ανθρώπινων ζωών μέσα σε ένα 24ωρο στην παραλία της πόλης.

Ξενοδόχοι, ναυαγοσώστες και εργαζόμενοι στην παραλία καταθέτουν τις ανησυχίες, την οπτική και τις συμβουλές τους, σε μια ναυαγοσωστική περίοδο που από τη μια στιγμή στην άλλη, ανατράπηκε η θετική εικόνα που έδειχνε, με τους θανάτους στις θάλασσες του νησιού, να έχουν φτάσει πια στους 31.

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των ξενοδόχων μετά τα τρία περιστατικά πνιγμού, επισκεπτών από το εξωτερικό στη θάλασσα του Ρεθύμνου. Μια Ιταλίδα, ένας Γερμανός και ένας Νορβηγός, ηλικιωμένοι, έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό και παθολογικά αίτια μέσα σε ένα 24ωρο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης, αναγνωρίζει ότι φέτος το ναυαγοσωστικό έργο έχει αποδώσει καρπούς με την λειτουργία ιατρείου στην άμμο, όμως τονίζει ότι πολλές φορές οι τουρίστες δεν είναι συνεργάσιμοι.

Φύλακας άγγελος των λουόμενων, εδώ και 18 χρόνια, ο Χάρης Ντούρο, που δεν έχει χάσει ανθρώπινη ζωή στη βάρδιά του. Έχει φτάσει σε σημείο ακόμα και να λογομαχήσει με τουρίστες κάποιες φορές για να μην μπουν στη θάλασσα με αναρτημένη την κόκκινη σημαία. Επισημαίνει όμως, ότι αυτό το ενδιαφέρον και η τακτική χρειάζεται για να μην θρηνούμε ζωές.

Καθημερινά στην παραλία, άκαμπτος φρουρός και παντός καιρού και ο ναυαγοσώστης, Γιώργος Περβολαράκης. Αναγνωρίζει ότι δεν είναι κάθε μέρα δύσκολη σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες, όμως δυστυχώς, χάνονται ζωές στις παραλίες και από παθολογικά αίτια, αφού απερίσκεπτα οι λουόμενοι βουτούν στη θάλασσα μετά από κατανάλωση φαγητού ή και αλκοόλ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News