Κανονική… «επιχείρηση κάνναβης» είχε στήσει ένας 51χρονος

Ρέθυμνο
Κανονική… «επιχείρηση κάνναβης» είχε στήσει ένας 51χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλλιεργούσε τα δενδρύλλια στο χωράφι του και μετά «έκρυβε» το χασίς στην καβάτζα του

Με 2,5 κιλά κάνναβης στην καβάτζα του, 36 δενδρύλλια στο χωράφι του, αλλά και με ένα πολεμικό όπλο μαζί με τα φυσίγγια του που είχε, επίσης, στην κατοχή του, «πιάστηκε» ένας άνδρας στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου.

Πρόκειται για έναν ημεδαπό άνδρα, ηλικίας 51 ετών, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

Έπειτα από επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Ρεθύμνης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όχι ένα και δύο, αλλά 36 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1 μέτρο.

Αργότερα, ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 51χρονου, αλλά και σε σπίτι που χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα) εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 2.440 γραμμάρια κάνναβης,
  • ένα πολεμικό όπλο,
  • μία δίοπτρα πολεμικού όπλου,
  • 350 φυσίγγια,
  • σπόροι κάνναβης,
  • 920 γραμμάρια καπνού, χωρίς να φέρουν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης

Σε βάρος του 51χρονου ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σχηματίστηκε - επιπλέον - δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα, με την προανάκριση να διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας  Ρεθύμνης, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Αναλυτικότερα, παρατίθεται το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας:

Συνελήφθη, σήμερα (20.09.2018) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, 51χρονος ημεδαπός,  κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σήμερα (20.09.2018) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Ρεθύμνης οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του 51χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 36 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1 μέτρο.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του καθώς και σε οικία την οποία χρησιμοποιούσε ο 51χρονος ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα) όπου κατά τη διάρκεια αυτών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 2.440 γραμμάρια κάνναβη,
  • πολεμικό όπλο,
  • δίοπτρα πολεμικού όπλου,
  • 350 φυσίγγια,
  • σπόροι κάνναβης,
  • 920 γραμμάρια καπνού, χωρίς να φέρουν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας  Ρεθύμνης, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News