Καθάρισαν το ρυάκι!

Ρέθυμνο
Καθάρισαν το ρυάκι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο λόγος για τα υδάτινα στοιχεία με ρυάκι και σιντριβανάκια προς ανάμνηση του... ρέματος Καμαράκη

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αφού χρόνια μετά την παράδοση της ανάπλασης στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου, τώρα μόνο ο χώρος είναι λειτουργικός, καθαρός και χωρίς σπατάλη υδάτινων πόρων.

Ο λόγος για τα υδάτινα στοιχεία με ρυάκι και σιντριβανάκια προς ανάμνηση του... ρέματος Καμαράκη, που η πολεοδόμηση της πόλης το υπογειοποίησε, η ανάπλαση το επανέφερε με διαφορετικό τρόπο στην επιφάνεια, όμως μέχρι πρότινος δεν ήταν παρά μια εστία μόλυνσης.

Οι εικόνες ρύπανσης και κατασπατάλησης νερού στο κέντρο του Ρεθύμνου, στο Παλαιοντολογικό Μουσείο, ανήκουν πλέον στο παρελθόν, με την ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβου της τεχνικής υποστήριξης και του καθαρισμού του τεχνητού ρυακιού στα ανατολικά του μουσείου και των σιντριβανιών στα βόρεια.

Το νερό ανακυκλώνεται, οπότε δεν υπάρχει κατάχρηση, ενώ με ανεμόμετρο έχουν ρυθμιστεί σωστά οι πίδακες των σιντριβανιών, ώστε το νερό τους να μην ξεχειλίζει.

Πρόκειται για εργολαβία 26 χιλιάδων ευρώ από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου, καθώς λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορούσε ο Δήμος Ρεθύμνου να υποστηρίξει την εύρυθμη λειτουργία των υδάτινων στοιχείων της ανάπλασης στην οδό Δημοκρατίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News