Ρέθυμνο

«Αναστάτωσαν» ολόκληρο το Ρέθυμνο με το γάμο τους

Συνοδεία 26… νταλικών πήγαν στην εκκλησία ο Μιχάλης και η Κάλλια

Ένας γάμος διαφορετικός από τα συνηθισμένα αναστάτωσε ευχάριστα σήμερα, ντόπιους κι επισκέπτες στο Ρέθυμνο.

Ο γαμπρός είναι επαγγελματίας οδηγός κι έτσι οι συνάδελφοί του, στόλισαν γαμπριάτικα τις νταλίκες τους και σεργιάνισαν το Ρέθυμνο απ' άκρη σ' άκρη, πατώντας τις κόρνες τους για να μοιραστούν την χαρά του φίλου τους!

Γύρω στη μία το μεσημέρι το κομβόι από νταλίκες πορεύθηκε από την παλαιά εθνική οδό, στην παραλιακή του Ρεθύμνου, πέρασε από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη δύο φορές και στη συνέχεια πορεύθηκε στο κέντρο της πόλης, όπου και τελέστηκε το μυστήριο του γάμου, στον ιερό ναό των τεσσάρων Μαρτύρων.

Μάλιστα οι οδηγοί των οχημάτων είχαν φροντίσει εκτός από τον στολισμό, κάθε νταλίκα να φέρει και γαμοκούλουρο, τηρώντας την παράδοση που συμβολίζει τη δύναμη του ψωμιού και την χαρά της ημέρας!

Οι κόρνες ακούστηκαν σε όλη την πόλη με αρκετούς να εκπλήσσονται μην μπορώντας να εξηγήσουν τους ήχους αυτούς και άλλους να επιστρατεύουν τα κινητά τους τηλέφωνα για να απαθανατίσουν τις ξεχωριστές στιγμές!

Δεν είναι βέβαια και λίγο... 26 νταλίκες να αλωνίζουν την πόλη κορνάροντας!

Να ζήσει το νιόπαντρο ζευγάρι, ο Μιχάλης και η Κάλλια, να έχουν βίον ανθόσπαρτο και μακάρι να «αναστατωνόμασταν» σε αυτή την πόλη μόνο από χαρμόσυνα γεγονότα σαν και αυτό!

Σχόλια