Οργισμένες αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής στο Ρέθυμνο

Ρέθυμνο
Οργισμένες αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΔΕ πραγματοποίησαν σήμερα μέλη της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.

Χωρίς τμήματα ένταξης θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στο νομό Ρεθύμνου μετά από λάθη στην συμπλήρωση των αιτημάτων για αναπληρωτές καθηγητές στην ειδική αγωγή.

Μάλιστα τα αιτήματα που στάλθηκαν στην Αθήνα, αφορούσαν μοναχά σε εκπαιδευτικούς μερικής απασχόλησης με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί που εργάζονται εδώ και χρόνια στο Ρέθυμνο να πρέπει να μετακομίσουν για να βρεθούν στην ανεργία.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και σε ένα μήνα που θα έχουν εκδικαστεί, η κατάσταση θα είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Άνθρωποι που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους στην εκπαίδευση και δη στην ειδική αγωγή θα βρεθούν με λιγότερα ένσημα, χαμηλότερο μισθό, δε θα μπορούν να προσφέρουν στην οικογένειά τους τα απαραίτητα, θα έχουν μειωμένη προϋπηρεσία και σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να μετοικίσουν για να μην βρεθούν εκτός εργασίας. Στην "σπουδή" του μάλιστα να μην βρεθούν σχολεία χωρίς αναπληρωτές, ο μηχανισμός του υπουργείου παιδείας με τις λάθος καταχωρίσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα, έφτασε στο σημείο να μην λειτουργήσει στην πράξη κανένα τμήμα ένταξης στον νομό Ρεθύμνου.

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου βρέθηκαν εκτάκτως στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να ζητήσουν το αυτονόητο, να αποκατασταθούν δηλαδή και τα προβλήματα στην ειδική αγωγή αυθημερόν, όπως έγινε και στη γενική εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί απευθύνονται σε εργατολόγο και θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα, αφού έχουν αδικηθεί κατάφωρα με αυτές τις πρακτικές.

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου είναι σε συνεχή επικοινωνία, τόσο με την περιφερειακή διεύθυνση στο Ηράκλειο, όσο και με τις κεντρικές υπηρεσίες στην Αθήνα, ωστόσο κανείς δεν έχει την παραμικρή εικόνα για το πως μπορεί αυτό το πρόβλημα να βρει λύση χωρίς συνέπειες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους.

Παράσταση διαμαρτυρίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΔΕ πραγματοποίησαν σήμερα μέλη της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου.

Το «παρών» έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και αναπληρωτές που «αδικήθηκαν διεκδικώντας από το υπουργείο Παιδείας την ανακοινοποίηση των πινάκων Ειδικής Αγωγής, ώστε να αποκατασταθεί», όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους, «η αδικία εις βάρος των συναδέλφων τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕΡ, υπήρξε αναγνώριση του λάθους από την πλευρά του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Β’θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Μαρκαντέ.

Ωστόσο «παρά τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα προς το υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, τη δημοσιοποίηση του ζητήματος και τις οργισμένες αντιδράσεις για την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου, δυστυχώς δεν επανόρθωσαν το συγκεκριμένο λάθος που αποβαίνει πολλαπλά εις βάρος των συναδέλφων αναπληρωτών της Ειδικής Αγωγής», όπως αναφέρουν.

«Η ΕΛΜΕΡ έχει ήδη απευθυνθεί σε γνωστό δικηγόρο-εργατολόγο της πόλης μας και επισπεύδει τις διαδικασίες για να πετύχει ασφαλιστικά μέτρα ως μέσο προσωρινής δικαστικής προστασίας των θιγομένων συναδέλφων. Είναι, όμως, επείγουσα ανάγκη να γίνει μια συνάντηση της ΕΛΜΕΡ με όλους τους θιγόμενους συναδέλφους για το συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών μας.

»Καλούμε όλους τους αναπληρωτές συναδέλφους που έχουν αδικηθεί (εφόσον βρίσκονται εντός Ρεθύμνου) αύριο στις 10.00 π.μ. στο Στέκι των Καθηγητών (Ηλιακάκη 16) σε συνάντηση με το Δ.Σ. του Σωματείου μας. Ας μη λείψει κανείς!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναφορά προς τη Διεύθυνση Β’θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου

«Μετά την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε στις 05/09/2018 στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου με άμεση συνέπεια τη μη πρόσληψη αναπληρωτών πλήρους ωραρίου ειδικής αγωγής, η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου απαιτεί:

1) Την άμεση πίεση προς την Περιφερειακή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και το Υπουργείο Παιδείας για να κοινοποιηθούν εκ νέου οι πίνακες Ειδικής Αγωγής.

2) Την παραίτηση του Υπεύθυνου Ειδικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε Ρεθύμνου.

Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους αναπληρωτές και θα τους στηρίξουμε σε κάθε νόμιμη διεκδίκηση τους.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Οι Αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News