Ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους για τα απορριμματοφόρα & τα αποστραγγίδια στο οδόστρωμα

Ρέθυμνο
Ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους για τα απορριμματοφόρα & τα αποστραγγίδια στο οδόστρωμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κάτοικοι ζητούν από το Δήμο Ρεθύμνου να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις γι' αυτό το πρόβλημα

Σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις σκοπεύουν να προχωρήσουν οι κάτοικοι χωριών της Δημοτικής Κοινότητας Αρκαδίου του Δήμου Ρεθύμνου αναφορικά με την καθαριότητα.

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι, σύμφωνα με πληροφορίες, επανειλημμένα έχουν κάνει συστάσεις στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου για τα αποστραγγίδια που ρυπαίνουν το οδόστρωμα, καθιστώντας το ταυτόχρονα και ολισθηρό.

Το πρόβλημα έχει εμφανιστεί τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ έχει ενταθεί τους τελευταίους τρεις μήνες με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν έρθει στα όρια της αντοχής τους από την δυσοσμία και τον κίνδυνο.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι κυρίως στις στροφές του οδοστρώματος, τα παλαιά απορριμματοφόρα του Δήμου Ρεθύμνου αποβάλλουν αποστραγγίδια με αποτέλεσμα να καταλήγουν στο δρόμο που οδηγεί προς την ιστορική μονή Αρκαδίου, ως ο βασικός οδικός άξονας που οδηγεί, επίσης, από το Ρέθυμνο στον ΧΥΤΑ Αμαρίου, όπου και εναποτίθενται τα απορρίμματα του δήμου.

Οι κάτοικοι του Άδελε, της Πηγής, της Λούτρας, της Αμνάτου και της Κυριάννας διά των πολιτιστικών συλλόγων τους, προτίθενται να αποκλείσουν το οδόστρωμα είτε την Παρασκευή, είτε την Δευτέρα, ως ελάχιστη μορφή διαμαρτυρίας για τα όσα βιώνουν καθημερινά.

Ο στόλος των απορριμματοφόρων του Δήμου Ρεθύμνου είναι στην πλειοψηφία του πεπαλαιωμένος με αποτέλεσμα να έχει διαμορφωθεί αυτή η κατάσταση και με την εξαίρεση μονάχα τεσσάρων οχημάτων τα οποία είναι πιο σύγχρονα.

Σύμφωνα πάντως με τον αρμόδιο θεμάτων καθαριότητας, δημοτικό σύμβουλο Ρεθύμνου, Στέλιο Σαμψών, το πιο προβληματικό απορριμματοφόρο έχει αποσυρθεί, ενώ παράλληλα γίνονται εργασίες συντήρησης των υπολοίπων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News