Ρέθυμνο

Δεύτερη μέρα για το γύρο της Κρήτης με πατίνια – Σήμερα... ξεσηκώνουν το Ρέθυμνο

Οι αθλητές του Συλλόγου Κλασικού Αθλητισμού Πρέβελη συνεχίζουν την «περιοδεία» τους στην Κρήτη και σήμερα

Μια σκυταλοδρομία αγάπης ξεκίνησαν και σήμερα τα μέλη του αγωνιστικού τμήματος του Συλλόγου Κλασικού Αθλητισμού Πρέβελη, με την εκκίνηση να γίνεται τη Δευτέρα από το Καστέλι Κισάμου και σήμερα συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό και πολλά χαμόγελα.

Οι αθλητές σήμερα ξεκίνησαν να ρολάρουν στο Ρέθυμνο και μ’ αυτό τον τρόπο μεταφέρουν το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών ως πρεσβευτές του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας.

Αυτό το δύσκολο εγχείρημα εντυπωσιάζει και πρωτοπορεί! Όμως οι καλά προετοιμασμένοι αθλητές το κάνουν να φαίνεται… παιχνιδάκι κυρίως αναλογιζόμενοι την ουσία αυτής της διαδικασίας, της πράξης, του σκοπού. Γι’ αυτό και στις παράλληλες εκδηλώσεις που οργανώνονται θα γίνονται και λήψεις δειγμάτων για συμβατούς δότες μυελού των οστών.

Σήμερα λοιπόν, οι νεαροί περνούν από το Ρέθυμνο, ενώ επόμενος σταθμός τους είναι το Ηράκλειο και τελευταίος ο Άγιος Νικόλαος. Ο γύρος της Κρήτης με πατίνια στηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και τους δήμους Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου και συνδυάζεται με δρώμενα και πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικές πλατείες των τεσσάρων πόλεων.

Όπως είχε δηλώσει ο προπονητής του αγωνιστικού τμήματος του Συλλόγου Κλασικού Αθλητισμού Πρέβελη κ. Μανόλης Σφακιανάκης «στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στο νησί μας. Θέλουμε παράλληλα να παρουσιάσουμε το ολυμπιακό άθλημα των πατινιών και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από αθλητές πατινιών από δεκάδες ξένες χώρες για επόμενη διοργάνωση.

Ταυτόχρονα, μεταφέρουμε και το μήνυμα μας «δώσε ελπίδα, δώσε ζωή» για να ενημερωθεί ο κόσμος για τη δωρεά μυελού των οστών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια