Νεαρός γύπας χάθηκε και βρέθηκε στη θάλασσα!

Ρέθυμνο
Νεαρός γύπας χάθηκε και βρέθηκε στη θάλασσα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας μικρός γύπας βρέθηκε στη θάλασσα!

Έκπληκτος έμεινε ο κυβερνήτη του «Σαχτούρης» κ. Γιάννης Παπαμιχελάκης όταν βρήκε στη θάλασσα να επιπλέει ένας γύπας.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή Βόλακας του Ρεθύμνου.

Ο κ. Παπαμιχελάκης περισυνέλεξε το άγριο πτηνό από τη θάλασσα και ενημέρωσε το Λιμενικό Σταθμό της Αγίας Γαλήνης που του έδωσε οδηγίες και στην συνέχεια το μετάφερε στην Αγία Γαλήνη απ΄ όπου το παρέλαβε η εθελόντρια του ΕΚΠΑΖ.

Πώς κατέληξε στη θάλασσα

Είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο να παρασύρονται από τον αέρα και να καταλήγουν στη θάλασσα νεαρά και άπειρα συνήθως όρνια.

Το συγκεκριμένο πουλί χωρίς ανθρώπινη βοήθεια δεν είχε καμία ελπίδα να βγει από τη θάλασσα αφού δεν είχε κοντά κάποιον βράχο κοντά για να πατήσει και βέβαια δεν γνωρίζουμε πόσες ώρες βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση.

Το νεαρό όρνιο παίρνει την κατάλληλη αγωγή και σύντομα θα αναρρώσει πλήρως για να επανενταχθεί στη φύση όταν θα είναι έτοιμο.

Ειδικοί απαντούν: Τι πρέπει να κάνουμε σε ανάλογες περιπτώσεις

Κάθε χρόνο αρκετοί άπειροι γύπες πνίγονται με αυτόν τον τρόπο. Όταν εντοπίζουμε λοιπόν ένα τέτοιο πουλί αντιδρούμε με τον ίδιο τρόπο που θα αντιδρούσαμε αν βλέπαμε κάποιον συνάνθρωπό μας να πνίγεται, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Προστασίας Άγριων Ζώων.

Δηλαδή το βγάζουμε χωρίς καμία καθυστέρηση από το νερό. Στη συνέχεια με ηρεμία και για να μην εντείνουμε το στρες του, το ασφαλίζουμε σε κλειστό χώρο και απευθυνόμαστε στις αρμόδιες Αρχές (Λιμενικό ή Διεύθυνση Δασών για να το παραλάβει και να το παραδώσει στην οργάνωση προστασίας άγριας ζωής, ώστε να πάρει άμεσα την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή για να μην κινδυνέψει η ζωή του από ξηρό πνιγμό λόγω της εισρόφησης νερού στους πνεύμονες).

«Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κο Γ. Παπαμιχελάκη ιδιοκτήτη του ΣΤΑΧΤΟΥΡΗΣ καθώς και το ΛΣ Αγίας Γαλήνης που δεν αγνόησε το ζώο που βρισκόταν σε ανάγκη και ιδιαιτέρως τον Ανθ/στή ΛΣ Γεώργιο Μπαλούκο για την άμεση ανταπόκριση, την συνεργασία και την ιδιαίτερη ευαισθησία που υπέδειξε για την τύχη του άτυχου ζώου», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΚΠΑΖ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News