Ρέθυμνο

Τεράστιο πρόβλημα στέγασης φοιτητών στο Ρέθυμνο

Παρέμβαση της Πρυτανείας για το πρόβλημα - Εκτινάχθηκαν οι τιμές ενοικίου ελέω βραχυχρόνιας μίσθωσης

Ακόμα πιο οξυμένο επιστρέφει φέτος το πρόβλημα στέγασης φοιτητών και όχι μόνο στο Ρέθυμνο. Οι ιδιοκτήτες προτιμούν τη βραχυχρόνια μίσθωση μέσω διαδικτύου με αποτέλεσμα τα εναπομείναντα σπίτια να είναι λίγα και... πανάκριβα!

Στο πρόβλημα αναφέρθηκε ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, καλώντας σε σύνεση και μέτρο, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η λειτουργία βάσης δεδομένων από τον δήμο Ρεθύμνου, όπου θα καταγράφονται τα διαθέσιμα προς ενοικίαση σπίτια.

Ένα από τα κορυφαία νέα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο αντιμετωπίζει πρόβλημα στην στέγαση των φοιτητών του, ελέω... πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικιών μέσω διαδικτύου.

Όπως εξηγεί στον φακό της ΚΡΗΤΗ TV ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, μέσα σε έναν μόλις χρόνο οι τιμές ενοικίασης των ακινήτων ανά τετραγωνικό μέτρο, έχουν αυξηθεί κατά 50% αγγίζοντας τα 9,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, "στέφοντας" το Ρέθυμνο με την αρνητική αυτή πανελλαδική πρωτιά.

Τα εναπομείναντα διαθέσιμα σπίτια εκτός από πανάκριβα είναι και δυσεύρετα, διασαλεύοντας τις σχέσεις πανεπιστημίου και πόλεως Ρεθύμνου, χάριν του ευκαιριακού και πέραν του μέτρου πλουτισμού.

Δεκαεννέα χιλιάδες είναι συνολικά οι ενεργοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στις σχολές του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου, 11 χιλιάδες εκ των οποίων φοιτούν στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

Σε συνεργασία του δήμου Ρεθύμνου, με εκπαιδευτικούς φορείς και της τοπικής οικονομίας, έχει τεθεί σε λειτουργία βάση δεδομένων με τα διαθέσιμα προς ενοικίαση σπίτια με την ελπίδα για συγκράτηση και επικράτηση της λογικής, όπως επικαλείται και ο Αντιρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κωνσταντίνος Σπανουδάκης.

Σχόλια