Οργή στο Ρέθυμνο για την αναμοριοδότηση των σχολείο

Ρέθυμνο
Οργή στο Ρέθυμνο για την αναμοριοδότηση των σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βλέπουν» λουκέτο σε δεκάδες σχολεία - «Κραυγή αγωνίας» από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Το φυσούν και δεν κρυώνει, εκπαιδευτικοί και αυτοδιοικητικοί στο Ρέθυμνο που βλέπουν τα λουκέτα στα σχολεία του νομού να έρχονται σωρηδόν μετά την άδικη αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων τόσο στην πόλη όσο και στην περιφέρεια.

Σε έκτακτη σύσκεψη στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου τονίστηκε ότι σε καμία περίπτωση η αναμοριοδότηση δεν βοηθά μια περιοχή της Ελλάδας που σημειώνει από τα μεγαλύτερα και σε μερικές περιπτώσεις, όντως τα μεγαλύτερα ποσοστά σχολικής διαρροής.

Εξοργισμένοι είναι οι θεσμικοί και εκπαιδευτικοί φορείς του Ρεθύμνου με την αναμοριοδότηση των σχολείων. Η πόλη του Ρεθύμνου μπαίνει στον ίδιο παρονομαστή με τα Χανιά και το Ηράκλειο χωρίς να διαθέτει αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση, ενώ εκφράζεται μετά βεβαιότητας η πεποίθηση ότι μέχρι την επόμενη διαδικασία αναμοριοδότησης σε 10 χρόνια, θα έχει μπει λουκέτο σε 10 με 15 σχολικές μονάδες της ενδοχώρας.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εγκαλεί την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κρήτης να δημοσιεύσει τα σχετικά διαβήματα στα οποία είχε προβεί επί του θέματος, την ώρα που στο κόκκινο πλέον για λουκέτο βρίσκονται τα σχολεία στην Κράνα και το Γαράζο Μυλοποτάμου, όπως και στον Πλάτανο Αμαρίου και μάλιστα σε έναν νομό όπου στα αγόρια το Ρέθυμνο κατέχει την αρνητική πανελλαδική πρωτιά στην μαθητική διαρροή.

Παράλληλα, ανησυχία επικρατεί για την μεταφορά των μαθητών στο Γυμνάσιο - Λύκειο Ατσιποπούλου μιας και 3 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του, ακόμη δεν έχει προσεγγίσει λεωφορείο την σχολική μονάδα που απέχει 800 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο, ενώ υπάρχουν μαθητές που πρέπει να αλλάξουν ακόμη και 3 λεωφορεία για να πάνε στο σχολείο τους...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News