Σκηνές και φράσεις ντροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Σκηνές και φράσεις ντροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρώτο θέμα για το οποίο «άναψαν» τα αίματα ήταν το μέλλον των συμβασιούχων καθαριότητας, κάποιοι εκ των οποίων αποχώρησαν φανερά απογοητευμένοι φωνάζοντας: «Δεν είμαστε ζητιάνοι!».

Σκηνές σκληρού... ροκ εκτυλίχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου στην πρώτη συνεδρίαση που εκτός από εκλογές, μύριζε και μπαρούτι! Το πρώτο θέμα για το οποίο «άναψαν» τα αίματα ήταν το μέλλον των συμβασιούχων καθαριότητας, κάποιοι εκ των οποίων αποχώρησαν φανερά απογοητευμένοι φωνάζοντας: «Δεν είμαστε ζητιάνοι!».

Σκηνές και φράσεις ντροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου.

Ένιωσαν την απαξίωση και εγκατέλειψαν το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου οι συμβασιούχοι καθαριότητας.

Στις 19 Σεπτεμβρίου στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου θα κριθεί το εργασιακό τους μέλλον. Η αγωγή τους για ασφαλιστικά μέτρα έχει αποσυρθεί. Θα κατατεθεί νέα αγωγή και μέχρι τα τέλη Νοέμβρη θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εξ ου και ο δήμος Ρεθύμνου ωστόσο έχει παγώσει τις προσλήψεις και καλεί σε στάση αναμονής μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Ούτε και η πολιτική στάση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου δεν είναι ακόμη ξεκάθαρη κάτι για το οποίο κάλεσε η μείζονα αντιπολίτευση.

Σε κάθε περίπτωση, δημοτικοί σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης, θεωρούν ότι ήδη είναι γνωστή η οικονομική κατάσταση του δήμου, δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και θα επιθυμούσαν να μην χάσουν την εργασία τους.

Ο δήμος Ρεθύμνου από την πλευρά του, αναμένει την κατάθεση της νέας αγωγής από τους εργαζομένους, μετά την ακύρωση της προηγούμενης, για να αποφανθεί περί της στάσης που θα τηρήσει απέναντί τους στο εξής, με τους εργαζόμενους να καλούν το δημοτικό σύστημα να δώσει το παρών στο προσεχές δικαστήριο τον Σεπτέμβρη.

Οι «παρατασιούχοι» καθαριότητας τονίζουν ότι ακόμη και με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ, δε θα καλυφθούν οι επιθυμητές θέσεις εργασίας στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου, στέκουν στο πλευρό των συμβασιούχων που βρέθηκαν στο δρόμο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, το 40% των φακέλων που υποβλήθηκαν στον ΑΣΕΠ, εμπεριέχουν λάθη με τη διαδικασία αξιολόγησης να ολοκληρώνεται το νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 2019.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News