Μαρουλού: Κόντεψε να κάψει ένα χωριό από εκδίκηση

Ρέθυμνο
Μαρουλού: Κόντεψε να κάψει ένα χωριό από εκδίκηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αδιανόητο κι όμως αληθινό! Κόντεψε να κάψει ένα χωριό, για να εκδικηθεί αυτόν που δεν του πούλησε το χωράφι!

Όσο απίστευτο κι αν είναι, αυτό φέρεται να προκύπτει από καταγγελίες κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Μαρουλούς στο δυτικό Ρέθυμνο, αφού ο 79χρονος φέρεται να διεκδικούσε την αγορά χωραφιού από κάτοικο Αθηνών, ο οποίος το πούλησε τελικά σε κάποιον άλλο ενδιαφερόμενο...

Αυτή τη φορά τα στόματα άνοιξαν, οι καταγγελίες έρχονταν η μία μετά την άλλη στα σώματα ασφαλείας για τη μεγάλη φωτιά της Πέμπτης που λίγο έλειψε να κάψει το χωριό Μαρουλού. Η φωτιά μάλιστα, σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου, Νίκο Λαγουδάκη, ξεκίνησε από 4 εστίες και επειδή το ανάγλυφο ανάμεσα στην Ασή Γωνιά Χανίων και την Μαρουλού Ρεθύμνου είναι έντονο, στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

20 πυροσβέστες με 10 οχήματα έφτασαν στο σημείο και με τη συνδρομή ελικοπτέρου που πραγματοποίησε πέντε ρίψεις νερού, τα χειρότερα απεσοβήθησαν την τελευταία στιγμή σε έναν χωματόδρομο προτού μπει στην κυριολεξία, στην τελική ευθεία πριν το χωριό!

Ο 79χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία για να παρουσιαστεί σε εισαγγελέα και ανακριτή, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και το μεσημέρι του Σαββάτου αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να παρουσιάζεται 2 φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου.

Η προανάκριση συνεχίζεται και η υπόθεση θα λάβει στον δρόμο της δικαιοσύνης με ορισμό τακτικής δικασίμου διαδικασίας με τον 79χρονο να βαραίνει η κακουργηματική ποινική δίωξη του εμπρησμού από πρόθεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News