Μέτρα προστασίας για τον «παράδεισο» στην καρδιά του Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Μέτρα προστασίας για τον «παράδεισο» στην καρδιά του Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα συστήματα πυρασφάλειας στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου - Κίνηση... ματ από τον Δήμο για την ΟΑΣΗ πρασίνου της πόλης

Νέα συστήματα πυρασφάλειας θα διαθέτει ο δημοτικός κήπος στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, μέσα στους επόμενους μήνες. Με νωπές τις μνήμες από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει από κολόνα ρεύματος στον δημοτικό κήπο του Ρεθύμνου, αλλά και τη μεγάλη αστική πυρκαγιά στα Χανιά και την εθνική τραγωδία στο Μάτι, το σχετικό κονδύλιο που θα διατεθεί από ιδίους πόρους του δήμου, ανέρχεται στα 25 χιλιάδες ευρώ και οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Μία όαση πρασίνου στην καρδιά της πόλης του Ρεθύμνου που από ένα τυχαίο γεγονός, ένα λάθος ή μια απερισκεψία, μπορεί να μετατραπεί σε πύρινη κόλαση.

Ο δημοτικός κήπος του Ρεθύμνου θωρακίζεται κατά των πυρκαγιών με νέες πυροσβεστικές φωλιές, δίκτυα νερού, δεξαμενή και πιεστικά μηχανήματα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου περιστατικού. Υπογράφηκε μάλιστα στο γραφείο του δημάρχου Ρεθύμνου, Γιώργου Μαρινάκη, η σχετική σύμβαση ύψους 25 χιλιάδων ευρώ.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στα μέσα Σεπτέμβρη, όταν οι μαθητές θα βρίσκονται στα σχολεία τους και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Οκτώβρη.

Μάλιστα πριν από μερικά χρόνια είχε ξεσπάσει πυρκαγιά στα πεύκα του δημοτικού κήπου Ρεθύμνου από σπινθήρες κολόνας ρεύματος.

Τότε είχαν χρησιμοποιηθεί οι υποδομές του συστήματος πολιτικής προστασίας, ενώ σύντομα θα διαθέτει τις βέλτιστες υποδομές και ο δημοτικός κήπος. Υποδομές ασφαλείας που θα συντηρούνται και θα επικαιροποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News