Μεγάλα κενά πριν το πρώτο κουδούνι στο νομό Ρεθύμνου – Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών

Ρέθυμνο
Μεγάλα κενά πριν το πρώτο κουδούνι στο νομό Ρεθύμνου – Κραυγή αγωνίας εκπαιδευτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο Ρέθυμνο ξεπερνούν τα 460 - Οι εκπαιδευτικοί ευελπιστούν και φέτος να γίνουν οι απαιτούμενοι διορισμοί έγκαιρα για να μη διασαλευτεί η σχολική διαδικασία των μικρών μαθητών, αλλά και των οικογενειών εν γένει.

Ξεπερνούν τα 460 τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο νομό Ρεθύμνου, λίγο πριν το πρώτο κουδούνι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νομό αντιμετωπίζουν τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του ορεινού Μυλοποτάμου με τους εκπαιδευτικούς να καλούν σε έγκαιρη κάλυψη των κενών μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη, όπως και σε εξαγγελία νέων, μόνιμων διορισμών από το επόμενο σχολικό έτος, μετά και την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Λίγο πριν το πρώτο κουδούνι, τα εκπαιδευτικά κενά στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Ρεθύμνου, ξεπερνούν τα 460, σύμφωνα με τον αιρετό ΠΥΣΠΕ και πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Στέλιο Ορφανουδάκη, αν αθροιστούν οι ανάγκες στην γενική παιδεία, με αυτές στα μαθήματα ειδικοτήτων και την ειδική αγωγή.

Οι εκπαιδευτικοί ευελπιστούν και φέτος να γίνουν οι απαιτούμενοι διορισμοί έγκαιρα για να μη διασαλευτεί η σχολική διαδικασία των μικρών μαθητών, αλλά και των οικογενειών εν γένει.

Την ίδια ώρα, στο «κόκκινο» παραμένει σε επίπεδο Ρεθύμνου ο ορεινός Μυλοπόταμος που παρότι αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά σχολικής διαρροής στην μετέπειτα ζωή των μαθητών, παραμένει να φέρει τα περισσότερα κενά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να γίνουν επιτέλους μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση κάτι που αγνοείται εδώ και 8 χρόνια. Το μνημόνιο «έφυγε» και περιμένουν να έρθουν οι εξαγγελίες των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού από το σχολικό έτος 2019 - 2020.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News